27-05-2019

Gojković u polufinalu prvenstva Evrope za juniore u Rumuniji

Bokserka BK Budva Bojana Gojković plasirala se u polufinale juniorskog prvenstva Evrope u Rumuniji.

Gojković u polufinalu prvenstva Evrope za juniore u Rumuniji | Radio Televizija Budva

Ona je danas u četvrtfinalnom meču, kategorije do 52 kilograma, jednoglasnom odlukom sudija pobijedila Mađaricu Barbaru Megieru.

Gojković je bila slobodna u osmini finala.

Budvanka će se u polufinalu u četvrtak boriti sa Velšankom Zoe Endrijus, koja je u dosadašnjem dijelu šampionata ostvarila dvije pobjede.

Selektor Boško Drašković kazao je da je Gojković u svom stilu danas bila na visini zadatka, upotrebivši sve ono sjajno što posjeduje, da je ostavila odličan utisak, kao i da vjeruje da će tako biti i u narednom meču.

“Raduje činjenica da je Bojana sa svojim trenerom Nikolom Ružić uradila sve što je potrebno da na ovom prvenstvu dođe spremna kao prava šampionka, a to su prije svega dobre pripreme i učešće na četiri međunarodna turnira u ovoj godini na kojima je osvojila četiri zlatne medalje”, naveo je Drašković.

Srećno Bojana!


Da podsjetimo, Damjan Liješević je na prvenstvu Evrope za juniore u 1/16 finalu izgubio na poene od Olivera Skota iz Poljske. S obzirom da je ovo za njega prvo veće međunarodno takmičenje ovo je odličan uspjeh mladog boksera.

Nikola Radenović je izgubio podjeljenom odlukom sudija od reprezentativca Njemačke. Po bodovima se može vidjeti da su nijanse odlučivale pobjednika.

Nikoli i Damjanu ce učešće na EP biti od velike koristi za dalju karijeru jer su imali priliku da boksuju, treniraju i gledaju najbolje boksere Evrope u svojim uzrastima.