08-10-2020

Goliš: Igrači Petrovca nakon štrajka nastavili sa treninzima

Igrači OFK Petrovca juče su se, nakon nekoliko dana štrajka zbog neisplaćenih zarada, vratili trenažnom procesu, potvrdio je za naš portal sportski direktor kluba Mitar Goliš. Kako je kazao, nakon podrške koja je najavljena iz Opštine Budva i Fudbalskog saveza Crne Gore izlaz iz finansijske krize se apsolutno nazire.

Goliš: Igrači Petrovca nakon štrajka nastavili sa treninzima | Radio Televizija Budva

"Opštinske vlasti i ljudi koji se pitaju odlučili su da treba da nam se pomogne i izađe u susret", rekao je Goliš.

Na krizu u ovom sportskom kolektivu uticala su dobro poznata dešavanja u Opštini, uključujući i blokadu računa. Ipak, sada se stvari odvijaju u povoljnijem pravcu.

"Dobili smo čvrsto obećanje da će se donosioci odluka potruditi da sport i fudbal u Petrovcu ne trpe. A iako trpe, da što manje trpe, zbog krize koja je obuhvatila cijeli region a ne samo nas ovdje", kazao je on.

Sportski direktor Petrovca zahvalio se i Fudbalskom savezu Crne Gore.

"Oni su shvatili ozbiljnost situacije i pomogli nam u nekom domenu, onoliko koliko su mogli. I njima se zahvaljujemo", istakao je on.

Prethodnih dana pojavile su se spekulacije da bi "nebesko-plavi" mogli istupiti iz Telekom Prve lige, međutim kako je izjavio Goliš, takvog scenarija neće biti i klub će nastaviti da se takmiči u najvišem rangu.

Petrovac važi za stabilan klub, a u vrhu klupskog fudbala u zemlji je 14 godina u kontinuitetu, bez odlaska u društvo drugoligaša.


M.S.