08-10-2018

Goran Karan na 53. "Dan širuna" još jednu budvansku noć učinio nezaboravnom

U predivnoj atmosferi blago kišovite oktobarske noći, u subotu je održan 53. "Dan širuna", tradicionalna manifestacija koja već decenijama na trgu ispred Starog grada okuplja ljubitelje dobre ribe, vina, piva i kvalitetne muzike.

Goran Karan na 53.

Foto: Sergej Zabijako

Na momente nestabilno vrijeme nije uspjelo da zaustavi program koji je krenuo defileom Gradske muzike Budve i "Feštađuna", da bi potom bio nastavljen na glavnoj bini nakon što je manifestaciju svečano otvorio Tihomir Fabris, predsjednik Kluba za sportski ribolov "Širun".





Uslijedio je, kako to već godinama biva, dječji i omladinski program u okviru kojeg su se predstavili: Škola za osnovno muzičko obrazovanje, Predškolska ustanova "Vini Pu", Gimnastički klub "Budva", klapa "Primorkinja", časopis za mlade "Krug mladih", Hard rock band "Avis" i solistkinje Iva Otašević i Petra Vujanović sa plesnom grupom.

Nakon skidanja pršuta sa uljane grede, sportske atrakcije koja je i ove godine privukla veliki broj posjetilaca na gradskoj rivi, na pozornici su nastupili klapa "Harmonija" i KUC "Stefan M. Ljubiša" iz Budve i Klapa "Jedinstvo" iz Bara.

Kruna večeri je bio nastup velike regionalne zvijezde Gorana Karana, koji je prepoznatljivim hitovima i mediteranskim melodijama upotpunio još jedno divno veče u Budvi.



Brojni posjetioci su uživali u ukusnoj ribi i dobrom programu, a direktor Turističke organizacije opštine Budva Mladen Franović najavio je nove aktivnosti:

"Pred nama su mnogobrojni sajamski nastupi, osmišljavanje plana manifestacija za narednu godinu, saradnja sa Nacionalnom turističkom organizacijom u promotivnim kampanjama i prije svega priprema za 20. jubilarnu Novu Godinu koju ćemo sa mještanima i brojnim turistima dočekati na gradskom trgu.

"Danom širuna" se opraštamo od još jedne uspješne ljetnje sezone, ali istovremeno najavljujemo i jesenje i zimske aktivnosti koje neće biti manje atraktivne i interesantne" - izjavio je Franović