20-10-2023

Grad teatar Budva: I ove godine bogat i raznovrstan pozorišni program u post-festivalskom periodu

U skladu sa dosadašnjom tradicijom JU “Grad teatar” će i ove godine organizovati bogat i raznovrstan pozorišni program u post-festivalskom periodu.


Ilustracija, Foto: Pexels

Već 18. novembra, u susret Danu opštine Budva, JU „Grad teatar“ će ugostiti pozorišni projekat Nikole Đurička, ovoga puta pod nazivom „Showbiz“. Jedan od najboljih i najomiljenijih glumaca ovih prostora, sa potvrđenom internacionalnom karijerom, pred budvanskom publikom će izvesti svoj novi stand-up, kojim sumira lična iskustva dugogodišnjeg glumačkog pregalaštva.
Tokom novembra i decembra, JU „Grad teatar“ će organizovati i niz gostovanja autorskih projekata i malih pozorišnih formi renomiranih glumaca i pozorišnih kuća zemlje i regiona.

U planu su izvođenja sledećih projekata: „Bravo za klovna“ Minje Peković u produkciji Narodnog pozorišta Subotice 24. novembra 2023. godine, „Svaka divna stvar“ Ninoslava Đorđevića u produkciji NP Sombor 28. novembra, „Final act“ Lucije Barišić u saradnji sa Zagrebačkim kazalištem mladih 2. decembra, monodrama „Neodustajanje“ Marije Medenice u produkciji Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada 5. decembra, duodrama „Pluća“ Maje Stojanović i Stevana Vukovića u produkciji Nikšićkog pozorišta 8. decembra i „Koučing“ Dušanke Stojanović Glid 11. decembra.

Predstave će i ove godine biti izvođenje u sali „Crvene komune“ u Petrovcu, na čemu još jednom zahvaljujemo JU „Muzeji i galerije“ Budve.

Svi programi počinju u 20 časova.

Iz Grad teatra podsjećaju da cijena ulaznice za međufestivalske programe 10 evra, uz obezbijeđene popuste od 20% za Budvansku, odnosno 50% za Senior karticu.

Rezervacije je moguće izvršiti putem brojeva telefona +382 33 402 935 i +382 68 875 155 počevši od 1. novembra.