21-06-2014

Grad teatar: “Kauboji” na sceni na Svetom Stefanu

U subotu, 21. jula, sa početkom u 22 časa, na sceni na Svetom Stefanu biće izvedena hit-predstava, koja konačno gostuje i u Crnoj Gori, „Kauboji“ Exit teatra iz Zagreba.

Grad teatar: “Kauboji” na sceni na Svetom Stefanu | Radio Televizija Budva

Predstava koja je u štampi prepoznata kao predstava „bez konkurencije u zagrebačkoj kazališnoj ponudi“, koja „svojim duhovitim, inteligentnim, kreativnim i vratolomnim glumačkim dosjetkama oduševljavaju u svim kazališnim segmentima, pružajući svu raskoš autentične autorske estetike i odnjegovanu teatralnost“. Uz to, navodi se da se publika konstantno vraća predstavi, bez obzira na 180-minutno trajanje.

Sam reditelj, Saša Anočić, povodom predstave je rekao: “Osam ljudi (mjesto radnje je neodređeno) našli su se zajedno s jednim ciljem: napraviti kaubojsku predstavu. Tih osam likova, osam karaktera pratimo od početka, tj. od audicije pa sve do konačnog proizvoda - premijere. Svi ti akteri (uglavnom gubitnici) tijekom rada na predstavi razvijaju svoje životne priče utječući neminovno jedni na druge; svi se polako hvataju za predstavu i shvaćaju je kao borbu sa samim sobom te ujedno gledaju na nju kao na priliku života. Ne u egzistencijalnom smislu, već kao svoju životnu metaforu: pobijediti život, biti iznad svakodnevnog preživljavanja, tj. možda prvi puta u životu doći do kraja i to kao pobjednik. A pobjeda je sama predstava. Predstava ima manire najklasičnijeg mjuzikla (i to je urađeno namjerno), a nadamo se da prati (možda čak i nadograđuje) dosadašnju egzitovsku estetiku“.

Autor, reditelj i autor scenskog pokreta je Saša Anočić, dramaturgiju su uradili Saša Anočić i Hana Veček, kostimografiju je uradila Hana Letica, autori originalne muzike su Rakan Rushaidat. U predstavi igraju: Damir Klemenić, matija Antolić, Hrvoje Barišić, Krunoslav Klabučar, rakan Rushaidat, Radovan Ruždjak i Ivana Rushaidat.

Predstava je na repertoaru i u nedjelju, 22. jula na sceni na Svetom Stefanu.