02-04-2019

Građani i sveštenstvo brane krstionicu

Na stotine vjernika se okupilo u odbranu krstione na Miholjskoj prevlaci. Jutros oko 4.30 inspekcijske službe su pokušale da se iskrcaju na pontu gdje se nalazi krstiona, ali su građani sa sveštenstvom odbranili taj pokùšaj.

Građani i sveštenstvo brane krstionicu | Radio Televizija Budva

Sveštenik Manastira Miholjska prevlaka, na Ostrvu Cvijeća – Tivat, na kojem se nalazi krstionica na vodi čije je uklanjanje najavljeno za danas, pozvao je policiju da se povuče s ostrva.

Na Fejsbuk stranici Manastira Miholjska prevlaka objavljeno je da je ostrvo na kojem se nalazi krstionica policija opkolila sa kopna i sa mora.

Navode da je policija počela da pristiže jutros prije pet sati, iako je to bilo najavljeno za devet sati.

“U toku je policijsko opkoljavanje Prevlake. Najavljeno u 9.00, a došli su u 4.35 časova, sa ugašenim svjetlima sa mora, pokušavši da tajno i nečujno opkole Кrstionicu u kojoj se mnoštvo naroda molilo i učestvovalo na službi Božijoj”, navodi se na Fejsbuk stranici.

Sveštenik je pozvao policajce da se povuku i pođu kućama “i zagrle svoju djecu kako bi bili ponosni na očeve koji nijesu napravili bezumlje i poslušali naređenje da ruše svetinju”.

Podsjećamo, inspektori Morskog dobra su u decembru prošle godine obavijestili Ministarstvo održivog razvoja i turizma da su, obilazeći teren, zatekli ekipe koje bez dozvole grade krstionicu i pontu na Ostrvu cveća.

Ministarstvo je naložilo je MCP da ukloni taj objekat, ali pošto to nije učinjeno u datom roku, u skladu sa zakonom, angažovano je "treće lice" da to uradi.