16-06-2022

Građani revoltirani višesatnim isključenjem struje; CGES: Svjesni smo neugodnosti, ali će primorje uskoro osjetiti benefite

Zbog velikog interesovanja naših čitalaca i brojnih prigovora koje smo dobili tokom prethodnih dana u vezi najavjenih poslijeponoćnih isključenja struje u Budvi, obratili smo se direktno izvođaču radova, Crnogorskom elektroprenosnom sistemu u kojem tvrde da ulažu maksimalne napore u interesu potrošača.

Građani revoltirani višesatnim isključenjem struje; CGES: Svjesni smo neugodnosti, ali će primorje uskoro osjetiti benefite | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva

Brojni komentari građana na društvenim mrežama povodom najavljenih nestanaka struje u Budvi, od ponoći do šest sati ujutru, tri dana zaredom, sadržali su ljutnju što se radovi izvode baš u ovom periodu, kada su velike vrućine i kada privrednici imaju više posla zbog sve većeg broja turista. Ima i onih sugrađana koji su negodovali, zbunjeni terminom isključenja, a koji se kako tvrde, nije poklapao sa informacijom koju su dobili iz medija.

Objašnjenje smo potražili od CGES-a i dobili sledeći odgovor:


"CGES trenutno u TS "Budva", u cilju sigurnijeg i kvalitetnijeg napajanja korisnika električnom energijom izvodi kompleksne radove koji iziskuju rad u beznaponskom stanju, što za posljedicu ima prekid u napajanju korisnika tog konzumnog područja električnom energijom. Benefite izvedenih radova će, u smislu kvalitetnijeg i sigurnijeg napajanja električnom energijom, naročito u vrijeme ljetnje turističke sezone, imati potrošači većeg dijela Crnogorskog primorja.

Crnogorski elektroprenosni sistem je kao odgovorna kompanija svjesna činjenice da prekidi u napanju električnom energijom nose sa sobom neugodnost, pa je javnost o ovim radovima uredno informisana putem sredstava javnog informisanja i društvenih mreža. CGES je zajedno sa kolegama iz CEDIS-a uložio maksimalne napore da se radovi izvode u dijelu dana kada to najmanje ugrožava potrošače, te je alternativnim putem uspio napojiti dio konzuma, pa je dio potrošača imao minimalne prekide u napajanju.

Uprkos tome što su planirani radovi za 15.05.2022. godine završeni u predviđenom terminu, zbog strogih procedura manipulisanja opremom došlo je do osmominutnog kašanjenja u ponovnom uspostavljanju redovnog napajanja na 110 kV naponskom nivou koje je u nadležnosti CGES-a, što je uticalo na nešto duže vrijeme ponovnog uspostavljanja napajanja dijela potrošača električnom energijom koje realizuju kolege iz CEDIS-a.

Takođe Vas obavještavamo da su za jutros najavljeni radovi završeni prije predviđenog roka, što u najkraćem znači da se CGES trudi da potrošači budvanskog konzuma što manje osjete posljedice ovih planiranih aktivnosti."

I večeras će, zbog pomenutih radova koje izvodi CGES, kompletno područje Budve biti bez struje u terminu od 1h do 6h.

J.M.