21-12-2019

Gradiće bulevar na dionici od Jaza do Aerodroma Tivat

Vlada je juče na sjednici usvojila Informaciju o zajedničkoj realizaciji gradnje bulevara i cjevovoda regionalnog vodovodnog sistema na dionici od Jaza do Aerodroma Tivat, vrijednog 25 miliona EUR.

Gradiće bulevar na dionici od Jaza do Aerodroma Tivat | Radio Televizija Budva

Iz Vladine Službe za odnose sa javnošću je saopšteno da će realizacija tog projekta poboljšati putnu infrastrukturu između Aerodroma Tivat i glavnih turističkih destinacija u zemlji.

"Planirana vrijednost projekta iznosi 25 miliona EUR za koji je finansijska sredstva obezbijedila Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), dok je izrada glavnog projekta u završnoj fazi", navodi se u saopštenju nakon sjednice Vlade.

U diskusiji je navedeno da se kao prioritet nameće hitno iniciranje aktivnosti na izgradnji planiranog drugog cjevovoda od Budve do Tivta u dužini od oko 16 kilometara, kojim će se podići trenutni kapacitet regionalnog vodovodnog sistema.

"Udruživanjem dva značajna državna subjekta u zajedničkoj implementaciji razvojnih planova sa EBRD, Uprava za saobraćaj Crne Gore i Regionalni vodovod Crnogorsko primorje će obezbijediti simultanu realizaciju projekta u cilju postizanja većeg kvaliteta izvedenih radova, skraćenja rokova gradnje ta dva infrastrukturna projekta od nacionalnog značaja i obezbijediti uštedu koja se procjenjuje na iznos od najmanje tri miliona EUR", rekli su iz Vlade.


Foto: Radio Tivat