14-05-2018

Gradska muzika Budve krajem maja na Beogradskom Manifestu

Nakon koncerta u okviru programa Karnevalskih majskih večeri, Gradska muzika Budve će krajem maja nastupiti na najvećem porodičnom festivalu u regionu, Beogradskom Manifestu, a već početkom juna uslijediće i Susreti gradskih orkestara u Budvi, koji se održavaju nakon nešto više od 15 godina pauze.

Gradska muzika Budve krajem maja na Beogradskom Manifestu | Radio Televizija Budva

U poslednje dvije godine došlo je i do velikih promjena u gradskom orkestru, počevši od novog repertoara, koji je prema riječima predsjednika Gradske muzike, Željka Vasovića donio revoluciju.



"Mi po prvi put u istoriji osnivanja Gradske muzike (112 godina) imamo toliko raznovrstan repertor, da možemo da izbiramo hoćemo li svirati Evergrin, filmsku muziku ili neke tradicionalne melodije... Funkcionišemo skoro kao neki big bend ili revijski orkestar", istakao je Vasović.

On je kazao da novi repertoar jako dobro utiče na članove Gradske muzike, te da im se veliki broj budvanske djece priključio, kao i da su redovni na probama i zainteresivani za saradnju.

"Probe su nam ponedeljkom, utorkom i četvrtkom, uvijek primamo nove članove koji će svojim radom i trudom, ako pokažu interesovanje brzo napredovati i nastupiti sa nama", zaključio je Vasović.