05-12-2020

Grbić: Ako budemo igrale našu igru, nemamo čega da se plašimo

Pred jednu od najizazovnijih sezona u istoriji sporta, Milena Raičević je ostala u drugom stanju. Time su možda i ranije nego što se očekivalo u prvi plan morale da iskoče njene nasljednice na poziciji srednjeg beka - Itana Grbić i Matea Pletikosić.


Foto: Uros Hocevar / kolektiff

Obje su igrale odlično na otvaranju Evropskog prvenstva protiv Francuske, na kojem su “lavice” vodile sve do 52. minuta, ali su poražene 24:23.

"Moramo da budemo zadovoljne izdanjem protiv prvaka Evrope, a zaslužile smo makad bod, ako ne i pobjedu. Tokom čitave utakmice smo bile bolje i kontrolisale tempo, ali pred kraj su presudili veća rotacija i iskustvo Francuskinja", istakla je Grbićeva.

Vremena za tugovanje zbog nesrećnog poraza nema, jer već u nedjelju od 20.30 časova rival je Danske.

"Biće teško, možda čak i teže nego na prvom meču. Danska je domaćin, ima pritisak, a igra jaku 6:0 odbranu i ima krila koja dobro trče. Potrudićemo se da ne uđemo u njen tempo, već da igramo našu igru, kao na prvoj utakmici. Ako bude tako, nemamo čega da se plašimo."

Iako nema ni Raičevićeve ni Tatjane Brnović, koji su stubovi odbrane, kao ni prve golmanke Marine Rajčić, Crna Gora je protiv velikana svjetskog rukometa imala možda i najbolje defanzivno izdanje u posljednjih nekoliko godina.

"Uvijek je najjači adut reprezentacije Crne Gore bila odbrana, njom smo uvijek dobijale velike utakmice. Moramo da nastavimo tako da igramo odbranu, da poštujemo sistem i dogovor iz svlačionice. To će nas dovesti na pravi put", naglasila je 24-godišnja Podgoričanka.

Protiv Danske će biti potrebno da koncentracija bude na nivou od početka do posljednje sirene.

"Imaju jednu od najboljih golmanki svijeta, Sandru Toft. Moramo da budemo skoncentrisane u realizaciji, jer smo protiv Francuske promašile dosta zicera. Ako nju razbranimo, sve će biti teže. Danska ima i jako dobru bekovsku liniju, na Ane-Mete Hansen iz Đera mora da se obrati posebna pažnja, a tu su i vrlo brza krila. Mi, naravno, imamo najbolji tandem krila na svijetu, ali su i njihova dobra, traže loptu svih 60 minuta. Moramo da zaustavimo njihove kontre i natjeramo ih da napadaju našu 6:0 odbranu", zaključila je Grbićeva.


(Vijesti)