04-08-2020

Gregović: Katastrofalne greške tokom rekonstrukcije petrovačkog šetališta DPS želi da pripiše drugom

"Prosto je nevjerovatno da partija (DPS) koja je u jednom svom mandatu napravila jedan tako loš i štetan posao kao što je rekonstrukcija petrovačkog šetalista, samo par godina kasnije dođe na lice mjesta i pokuša da svoje katastrofalne greške pripiše drugome", poručio je Dušan Gregović kandidat za odbornika sa liste Dragan Krapović - "Budva je naša nacija ".


Kako se navodi u saopštenju već dugi niz godina petrovčani i turisti muku muče sa tim nezavršenim poslom koji ne samo da je koštao preko osam miliona eura nego je i završio kao predmet istrage Državno tužilaštva.

"Nerijetka su povređivanja djece i starijih zbog tog nedovršenog posla, ali mi koji živimo u Petrovcu sve ovo odlično znamo.
Ono što možda ne znaju svi je činjenica da se završetak radova na šetalistu nije mogao realizovati od 2016-te na ovamo upravo zbog hipoteke izviđaja Državnog tužilaštva. I pored brojinh urgencija od strane predsjednika SO Krsta Radovića u kojima se tražio datum završetka izviđaja i mogućnost za nastavak radova odgovor je stigao tek u martu ove godine u kojem se kaže da je izviđaj završen i da se radovi mogu nastaviti", navodi Gregović.

Kako je kazao, sem toga je smiješno i da se oni koji su odgovorni za izgradnju Kristal rivijere, kojom su zatvorili prolaz
mještanima i turistima, odnosno oni isti koji su aminovali rušenje stanice za fekalije zbog čega je petrovačka plaža bila otvorena opasnost po zdravlja kupača i drugih posjetioca, sada prave kao da je za sve to odgovoran neko drugi i pokušavaju da operu ruke od svega.

"Sportska igrališta, koja sada pominjete, upravo ste vi dozvolili da se unište i nestanu iz Petrovca, a Demokrate su iste obnovile za vrijeme mandata. Kružni tok, raskrsnica kod crkve Sveti Toma,
kanalizacioni ispust, asfaltirane ulice u užoj i široj zoni Petrovca, sve su to plodovi našeg četvorogodišnjeg rada.
Svjesni smo da to nije dovoljno i upravo zato smo „skenirali“ sve ono što je neophodno da se u novom mandatu realizuje, a što će olakšati život mještanima i turistima. To su prije svega: riješavanje primarne i sekundarne kanalizacije i izgradnja pomorskog ispusta u Petrovcu i Buljarici, izgradnja kapele i pristupnog puta na teritoriji Buljarice, proširenje gradskog groblja u Petrovcu, izgradnja sportskih igrališta ispod Malog brda; rekonstrukcija postojećih i izgradnja novih trotoara za olakšanu pješačku komunikaciju ka šetalištu i plaži u Petrovcu, regulisanje toka vode iz potoka Nerin, uređenje lokaliteta nalazišta Rimskog mozaika u Petrovcu i omogućavanje njegove
dosupnosti turistima i posjetiocima, uređenje Malog brda tako da se osposobi da služi kao samostalan prostor za rekreaciju i izlete; izgradnja multifunkcionalnog sportskog terena i dječijeg igrališta na teritoriji Buljarice, itd", kazao je.

Sve su ovo kako Gregović ističe, predlozi sugrađana i mještana Petrovca i Buljarice.

"Spremni smo da saslušamo svaki njihov problem i pokušamo da ga riješimo na najkvalitetniji način. Jedino sa čime ću se složiti u vašem video obraćanju jeste činjenica da smo svi rođaci, prijatelji i kumovi u našem mjestu i da je pomirenje neophodno,i ne samo u Petrovcu nego u čitavoj Crnoj Gori. Pomirenje za koje se Demokratska Crna Gora zalaže od njenog postanka, a ne kreiranje lažnih podjela na “naše” i “njihove”,pripadnike ove ili one nacije. U tu priču podjela na vašu žalost više niko ne vjeruje i zbog toga a i svih navedenih činjenica Petrovčani i Buljaričani znaju kome će pokloniti povjerenje i u narednom četvorogodisnjem mandatu", zaključuje se u saopštenju.