15-12-2021

Grupa građana Budve pokrenula Inicijativu za sazivanje sjednice

Grupa građana Budve pokrenula je Inicijativu za sazivanje sjednice Skupštine opštine Budva po hitnom postupku. Kako se navodi u Inicijativi, nezakonita blokada rada parlamenta drži građane kao taoce, jer parlament, kako ukazuju, ne vrši svoju osnovnu funkciji.


Foto: Arhiva

Tekst Inicijative prenosimo u cjelosti:

Politička prepucavanja koja su proizvela nezakonitu blokadu rada parlamenta koja građane Budve drži kao taoce je protivzakonita jer parlament ne vrši svoju osnovnu funkciju a to je donošenje odluka u interesu grada i građana grada Budve.

Za nas građane nedopustiv je stav političkih subjekata da bojkotuju rad parlamenta i time ne izvršavaju svoje radne obaveze koje su im građani povjerili. Posebno je nedopustivo da prvi čovjek skupštine, nakon što je resorno ministarstvo utvrdilo da je kršio zakon i nasilno blokirao rad parlamenta nastavlja da se ponaša nezakonito iz kog rasloga odbornički klubovi Demokrata, SNP, Prave, URE, DPS-SD-CG, bojkotuju rad parlamenta i time sprečavaju normalno funkiconisanje lokalne samouprave.


Foto: Grupa građana

Imajući u vidu negativnu praksu unazad nekoliko godina koja se ogleda u činjenici da se budzet grada umjesto 31. decembra tekuće godine za narednu godinu usvaja sa zakašnjenjem od 3 mjeseca, odnosno da se primjenjuje privremeno finansiranje do 31. marta, smatramo da je takav pristup vođen uskostranačkim interesima i da predstavlja mehanizam političke opstrukcije koji građani nisu dužni da trpe. U tom smislu, program investicionih aktivnosti i program uređenja prostora se donosio sa zakašnjenjem zbog čega su investicione aktivnosti u našem gradu ili zaustavljene ili se otežano realizuju.


Foto: Grupa građana

Zbog svega navedenog, građani Budve su protivpravnog i političkog nasilja koje se sprovodi od strane rukovodstva Skupštine Opštine Budva i politiočkih aubjekata koji bojkotuju rad parlamenta a koji vodi ka uvođenju privremen uprave, iz kog razloga tražimo da se zakaže sjednica po hitnom postupku i u najkraćem mogućem roku usvoje pomenuti predlozi odluka i investicionih programa koji su u najboljem interesu građana Budve.