25-08-2017

Gugijeve nekretnine ustupaju se vrtiću

Opština Budva besplatno će ustupiti vrtiću 300 kvadrata poslovnog prostora dobijenih od biznismena Branislava-Gugija Savića u kompleksu “TQ Plaza“, jer su postojeći kapaciteti te ustanove prebukirani

Gugijeve nekretnine ustupaju se vrtiću | Radio Televizija Budva

Kako prenose današnje Vijesti, odluku o davanju ovlašćenja predsjedniku Opštine Draganu Krapoviću da ustupi prostor za boravak djece u utorak bi trebalo da verifikuje Skupština, ali je njeno održavanje neizvjesno jer se ne zna da li će biti kvoruma zbog krize unutar vladajuće koalicije.

"Ovlašćuje se predsjednik Opštine da u ime Opštine Budva preduzme sve potrebne mjere i radnje radi obezbjeđenja prostora za bolji i kvalitetniji boravak djece u predškolskoj ustanovi JPU "Ljubica Jovanović Maše"... Predmetni prostori daju se na korišćenje bez naknade", piše u odluci u koju su "Vijesti" imale uvid.

Riječ je o poslovnim prostorima koje će Opština dobiti na osnovu sporazuma o priznaju krivice koji je Specijalno tužilaštvo potpisalo sa Savićevom građevinskom kompanijom "Gugi commerce". Sporazum je nedavno potvrdio i Viši sud.

Opštini će pripasti tri poslovna prostora koje Savićeva kompanija ima u poslovno- stambenom kompleksu, kao dio odštete koja iznosi šet miliona eura.

Opštini je na ime priznanja budvanske kriminalne grupe, kojoj je pripadao i vlasnik kompanije "Trejd junik“ koja je gradila "TQ Plazu" - Mirko Latinović, u poslovno-stambenom kompleksu, na ime odštete od 19,5 miliona eura, pripalo 8.129 kvadrata prostora, uglavnom u nedovršenoj lameli C.

Iz vrtića su tražili da im se hitno ustupi 300 kvadrata završenog prostora, zbog čega su u Opštini i odlučili da daju na korišćenje odmah useljive prostorije.

Vrtić je ove godine upisao 1.161 dijete, što je nekoliko puta više od njihovih postojećih kapaciteta.