14-07-2014

Gvozdenović: Uskoro novi hoteli s 4 i 5 zvjezdica

Ministar turizma i održivog razvoja Branimir Gvozdenović kazao je da će tokom ove godine biti otvoreno sedam novih i rekonstruisanih hotela kategorije sa četiri i pet zvjezdica. To znači da će ponuda naše zemlje biti obogaćena sa 702 nove smještajne jedinice.

Gvozdenović: Uskoro novi hoteli s 4 i 5 zvjezdica | Radio Televizija Budva

Od sedam hotela, dva će, najavio je ministar Gvozdenović, biti kategorije pet zvjezdica i to „Regent" u Tivtu i prva faza „Hiltona" u Podgorici.

Gvozdenović je u intervjuu za Pobjedu rekao da će biti otvoreno i pet novih i rekonstruisanih hotela sa četiri zvjezdice.

„I to hoteli 'Budva' u Budvi, 'Castellastva' u Petrovcu, ,'Pine' i Tivtu, 'SATO' u Sutomoru i prva faza Centra za odmor, rekreaciju i liječenje 'Igalo' u Herceg Novom", rekao je Gvozdenović, navodeći da se i dalje intenzivno sprovode aktivnosti na daljem boljem pozicioniranju Crne Gore kao turističke destinacije.

Kad je riječ o statistici, u Crnoj Gori postoji 370 hotela. Od tog broja, šest njih je sa pet zvjezdica, dok 100 hotela ima četiri zvjezdice.

Govoreći o tome ima li razloga za strah od raskida ugovora sa nekim od investitora u turizmu, Gvozdenović je rekao da „u ovom trenutku ne možemo govoriti o aktivnostima na raskidu istih".

„Ali ukoliko bi do toga došlo javnost bi svakako bila blagovremeno obaviještena. Naš cilj jeste podstaći investitore da grade hotele visoke kategorije i time realizuju svoje obaveze u propisanim rokovima, a na zadovoljstvo svih. Na taj način investitor obezbjeđuje sebi profit, a država Crna Gora dobija nove smještajne kapacitete i unaprijeđenu hotelsku ponudu, što je svakako jedan od preduslova za dinamičniji razvoj destinacije", kazao je Gvozdenović.