20-04-2022

Hotel As i dalje čeka na rekonstrukciju

Hotel As, koji se nalazi na Jadranu, u Perazića dolu, u blizini Petrovca sagrađen je 1973., a stavljen u upotrebu 1983. sa 419 kreveta. Zbog neuspjeha privatizacije u prošlosti, kao i lažnih obećanja od investitora, projekat rekonstrukcije hotela je ugašen i slučaj je još uvek u fazi suđenja.


Foto: Primorske novine

Ovaj napušteni hotel, koji je nekada imao 400 kreveta, čiji gosti su bili visokoplatežni stranci iz cijelog svijeta, već skoro dvije decenije van funkcije i pretvara se u ruševinu.

Priča o hotelu AS, koji je nekada bio pravi ponos Jugoslavije, po mnogo čemu podsjeća na onu o brodu Titanik. Kao i svjetski poznati brod naleteo na ledeni breg i potonuo, i čini se da je ovaj hotel napustili su svi ljudi nakon što se nasukao na brdo u naselju Perazića do.



Bivsi radnik Hotela AS Branislav Kraljevic rekao je za RTCG da je Hotel AS bio pravi Titanik među hotelima u staroj Jugoslaviji i šire. "Bio je jedinstven po veličini, luksuzu i kvalitetu usluga, a relativno je kratko trajao i brzo potonuo”, navodi on.

Ovako hotel sada izgleda:



Ovako je hotel trebao da izgleda:



Prema posljednjim informacijama grupacija Hilton zainteresovana je za Hotel As, kazao je nedavno gostujući u Radiju Crne Gore, predsjednik odbora direktora HG Budvanska rivijera Mijomir Pejović.

"Ukoliko naše pravosuđe bude malo bržim koracima išlo u pravcu rješavanja tog problema, tim prije ćemo imati Hilton grupu u Crnoj Gori", istakao je Pejović.