04-11-2023

Humanitarni plivački maraton „Open Water” danas u Budvi

Danas će na plaži Pizana u Starom gradu, biti održan 11. Humanitarni plivački maraton "Open Water". Ovaj inspirativni događaj počeće u 11 sati i okupiti hrabre plivače spremne na šest kilometara izazova u simbolu žute vrpce koja ima duboko emotivno značenje - simbolizuje prevenciju samoubistva.


Foto: Humanitarni swimming maraton, Ilustracija: Portal RTV Budva

Ruta ovog humanitarnog maratona vodiće plivače od plaže Pizana, preko ostrva Sv. Nikola do plaže Brijeg od Budve kod hotela Avala.

"Svjedoci smo visoke stope samoubistava u našoj državi, što zahtijeva hitnu podršku i angažovanje zajednice. Zato je veoma važno podrška kroz razgovor, pružanje pomoći osobama u psihološkim krizama i upućivanje na stručnu pomoć. Podizanje svijesti o ovoj temi ključno je za prevenciju samoubistava, a zatražiti pomoć nije znak slabosti, već hrabrosti. Svi životi su neprocjenjivi i važno je zajedno raditi na očuvanju istih", istakli su organizatori ovog humanitarnog marataona iz organizacije S.R.D OPEN WATER, dodajući da se unaprijed zahvaljuju svim učesnicima, ističući njihov doprinos i podršku ovom važnom događaju.

"Želimo da apelujemo na svakoga ko je u mogućnosti da pomegne Vanji Jovanoviću i Sanji Pešalj za uspješno liječenje i donaciju za adaptaciju Doma starih "Sveti Vid" u Petrovcu".



Ovaj maraton nije samo sportski događaj, već i prilika da zajednica pokaže solidarnost i podršku u borbi protiv samoubistava. Događaj je otvoren za posmatrače koji žele podržati ovu inicijativu i pružiti podršku u borbi za očuvanje života.

Pogledajte gostovanje Luke Vučkovića u Jutarnjem programu TV Budva: