14-09-2022

I dalje traje agonija budvanskih prosvjetnih radnika

Petnaest dana nakon dugo očekivanih ključeva za svoje radom zaslužene stanove, jedan dio stanova budvanskih prosvjetara i dalje nije doveden do prihvatljive useljivosti. Najveći problem predstavlja nedostatak elementarnih uslova za život, a to je električna energija.


Lamele u Dubovici, Printscreen: Youtube/RTV Budva

Kako je za Polis kazala predsjednica Sindikalne organizacije OŠ "Stefan Mitrov Ljubiša" Marija Vukićević, prosvjetari se nadaju skorom riješavanju problema i postizanja dogovora sa nadležnim institucijama. U suprotnom će, kako je napomenula, biti prinuđeni da organizuju proteste, radikalnije od dosadašnjih.

Jedan od osnovnih zahtjeva jeste struja, navodi Vukićević, i dodaje da oni više ne vjeruju obećanjima nadležnih, te da od njih zahtijevaju najhitnije rješavanje nagomilanih problema.


Vukićević, Printscreen: Youtube/RTV Budva

"Što se tiče struje, imamo nagovještaje da će ona doći u sljedećim danima, ali ranije se dešavalo da se obećanja nisu obistinila, tako da ne vjerujemo ničemu dok se to i ne realizuje. Nadamo se da hoće i da će instance sinhronizovano djelovati u tom smjeru da završe taj dio, kao i dio sa knjiženjem koji je jako važan u ovom momentu. Svaki dan odlaganja potpisivanja predugovora i ugovora može nas dovesti u problem, posebno ljude koji su u penziji ili pred penzijom, jer im ističe rok za otplatu", navela je Vukićević.

Ponovila je da su brojni problemi koji trenutno opterećuju prosvjetne radnike.

"Prije svega, liftovi su nam jako potrebni. Do desetog sprata vrlo je teško doći, posebno starijim ljudima. Zatim, okolina zgrade je vrlo neuslovna. Ostaci šuta i gomila nekog materijala koji nije pravilno skladišten predstavlja problem i opasnost za one koji ulaze. Dalje, insistiraćemo takođe na otklanjanju problema na zgradama, posebno slivnika, parketa, štokova od vrata... Mnogo sitnih stvari smo našli", zaključila je Vukićević.