01-02-2023

I pored brojnih problema uspješna godina za Komunalno preduzeće

Brojni problemi počevši od izražene komunalne nekulture, saobraćajnog kolapsa do manjka radnika u RJ Čistoća i zelenilo, u hodu su bili rješavani, a ta borba je obilježila prethodnu godinu kad je u pitanju ovo preduzeće, kazala je za naš program PR Komunalnog preduzeća Aleksandra Rajković, koja je dodala i da je renoviran azil za napuštene životinje


Foto: PrintScreen

Uvijek može više i bolje da se završi, ali s obzirom na to da je Komunalno preduzeće vodilo bitku i sa deficitarnom radnom snagom, zadovoljni su rezultatom.

"Moram istaći da su izazovi koji su obilježili prethodnu sezonu bili brojni od izražene Komunalne nekulture, do saobraćajnog kolapsa kada su u pitanju turističke sezone i praznični mjeseci, do manjka radnika u RJ "Čistoća i zelenilo", zloupotreba i uzurpacija javnih površina kao i samih kontejnerskih stanica. Ja se nadam da smo se izborili, naravno uvijek može bolje i više ali s obzirom da smo u deficitarnoj javnoj snazi i da radimo pod otežanim okolnostima, kao što su turistička sezona, saobraćajni kolapsi, vremenske neprilike, mislim da smo se jako dobro izborili kada je u pitanju prethodna godina", istakla je Rajković.

Renoviran je i azil za napuštene životinje

"Prethodna godina protekla je u renoviranju samog azila, naša radna jedinica brine kako o životinjama tako i o ovom objektu usmjerila je sve aktivnosti dala maksimalan doprinos da ovaj objekat danas izgleda mnogo ljepše i prijatnije kako za životinje tako i za posjetioce koji dođu. Ono što moram istaći je da je svakako veći broj zbrinutih životinja sa ulice nego broj onih koje se na mjesečnom nivou udome.. Mjesečno se sa ulice zbrine desetak pasa, a što se tiče udomljenih životinja to je nekih tri do četiri psa, ne više", zaključila je Rajković.

D.P.