05-09-2018

Iako je Opština Budva opredjelila sredstva, đaci i dalje bez prevoza

Sa početkom nove školske godine postavlja se staro pitanje o prevozu đaka. Još uvijek nije postignut dogovor po tom pitanju uprkos činjenici da je Opština Budva budžetom opredijelila 50.000 eura za finansiranje đačkog prevoza.

Iako je Opština Budva opredjelila sredstva, đaci i dalje bez prevoza | Radio Televizija Budva

Prema riječima predsjednika Opštine Budva, Dragana Krapovića organizacija prevoza djaka nije zakonska obaveza Opštine, već škola i savjeta roditelja.

"Ovo već traje godinu i po dana, mi smo opredjelili sredstva da platimo kompletan prevoz djaka iako to nije naša obaveza, medjutim javnu nabavku ne želimo da sprovodimo" kazao je Krapović.

Predsjednik je lično obavio razgovor sa ministrom Prosvjete Damirom Šehovićem na tu temu, poslati su adekvatni dopisi i škole su upućene na njihove obaveze.

"Dešavaju se opstrukcije od strane škola, prije svega od direktorica škola. Roditelji su jako nezadovoljni zbog nedostatka prevoza đaka a kritike upućene na račun Opštine su potpuno neopravdane. Opština Budva je spremna da kada škole i Savjeti roditelja izaberu prevoznika te potpišu sa njim ugovor, da plati kompletan aranžman, i tu se naša odgovornost i nadležnost završava" istakao je Krapović.

Opština je protivzakonito preuzimala odgovornost i omogućavala prevoz đaka do škola.

"Opština je do određenog trenutka potpuno protivzakonito preuzimala odgovornost. Davano je 2,5 hiljade eura mjesečno prevozniku da prevozi đake, plus su se naplaćivale karte" naglasio je Krapović te dodao je Opština neće biti uključena u nikakve poslove i nadležnosti koje joj ne pripadaju .