16-02-2023

IJZ: Registrovana 83 nova slučaja infekcije, tri u Budvi

U Crnoj Gori su, u posljednja 24 sata, registrovana 83 nova slučaja koronavirusa, a u tom periodu nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa kovid infekcijom.


Foto: Portal RTV Budva

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusom tokom srijede završile analizu i dostavile rezultate za 1.070 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 39, Nikšića 13, Bara i Tivta po pet, sa Cetinja četiri, iz Budve, Kotora, Mojkovca i Rožaja po tri.

U Bijelom Polju su registrovana dva nova slučaja infekcije koronavirusom, a u Herceg Novom, Pljevljima i na Žabljaku po jedan.

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za srijedu je iznosio 7,76 odsto.

“Tokom srijede IJZ-u nije prijavljen nijedan smrtni slučaj povezan sa infekcijom koronavirusom”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.800.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak 53 pacijenta.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 564.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom u Crnoj Gori je 287.244.

U Podgorici je aktivno 297 slučajeva zaraze koronavirusom, Nikšiću 76, Tivtu 30, Baru 27, Budvi 24, na Cetinju 20, u Kotoru 19, Herceg Novom 15, Danilovgradu devet, Ulcinju osam, Beranama, Bijelom Polju i Pljevljima po sedam.

U Mojkovcu je aktivno šest slučajeva zaraze koronavirusom, Rožajama pet, Kolašinu tri, Gusinju, Plavu, Tuzima i na Žabljaku po jedan.

U Andrijevici, Petnjici, Plužinama i Šavniku nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

(Mina)