06-02-2023

IJZ: Registrovano 66 novih slučajeva infekcije, dva iz Budve

U Crnoj Gori je, tokom vikenda, od posljedica koronavirusa preminula jedna osoba, a registrovano je 66 novih slučajeva infekcije.

IJZ: Registrovano 66 novih slučajeva infekcije, dva iz Budve | Radio Televizija Budva


Iz Instituta za javno zdravlje saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusom tokom subote i nedelje završile analizu i dostavile rezultate za 844 uzorka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 28, Nikšića 15, Bara i Herceg Novog po četiri, Cetinja tri, Bijelog Polja, Budve, Kotora i Tivta po dva, i Danilovgrada, Kolašina, Mojkovca i Pljevalja po jedan.

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za četvrtak je iznosio 7,82 odsto.

“Tokom prethodna dva dana IJZ-u je prijavljen jedan smrtni slučaj povezan sa infekcijom koronavirusom. Preminula osoba je iz Bara, starosti 86 godina.”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.798.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak 56 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 312.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 286.559.

U Podgorici su aktivna 142 slučaj koronavirusa, Nikšiću 44, Pljevljima 17, Budvi 16, Tivtu 15, Baru 13, Kotoru 11, Danilovgradu i Herceg Novom po deset.

U Beranama je aktivno devet slučajeva koronavirusa, Cetinju osam Bijelom Polju šest, Ulcinju četiri, Mojkovcu tri, Andrijevici dva, Kolašinu i Rožajama po jedan.

U Gusinju, Petnjici, Plavu, Plužinama, Šavniku, Tuzima i na Žabljaku nema aktivnih slučajeva koronavirusa.