10-01-2023

IJZ: Registrovano 87 novih slučajeva, šest iz Budve

U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, od posljedica koronavirusa preminula jedna osoba, a registrovano je 87 novih slučajeva infekcije.

IJZ: Registrovano 87 novih slučajeva, šest iz Budve | Radio Televizija Budva

Iz Instituta za javno zdravlje saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom ponedjeljka završile analizu i dostavile rezultate za 1.078 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 26, Nikšića 19, Herceg Novog osam, Pljevalja sedam, iz Budve i sa Cetinja po šest i iz Bara četiri.

U Beranama, Kotoru, Mojkovcu i Tivtu registrovana su po dva nova slučaja koronavirusa, a u Bijelom Polju, Danilovgradu i Rožajama po jedan.

Udio novopozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za ponedjeljak iznosio je 8,07 odsto.

“Tokom ponedjeljka IJZ-u je prijavljen jedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom. Preminula osoba je imala 82 godine, sa prebivalištem u Baru”, kazali su iz IJZ-a.

Ukupan broj preminulih povezanih sa kovid 19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2 792.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak 40 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva kovid-a 19 u Crnoj Gori iznosi 463.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 285.247.

U Podgorici je aktivno 187 slučajeva koronavirusa, Nikšiću 93, Budvi 26, Baru i Herceg Novom po 21, Pljevljima 15, na Cetinju i u Tivtu po 14, a u Danilovgradu i Kotoru po 13.

U Beranama i Bijelom Polju aktivno je po osam slučajeva koronavirusa, Ulcinju sedam, na Žabljaku šest, u Plužinama četiri, Andrijevici i Mojkovcu po tri, Kolašinu i Rožajama po dva, a u Plavu, Šavniku i Tuzima po jedan.

U Gusinju i Petnjici nema aktivnih slučajeva koronavirusa.