09-01-2023

IJZ: U prethodna tri dana registrovano 129 novih slučajeva infekcije, tri iz Budve

U Crnoj Gori je, u prethodna tri dana, registrovano 129 novih slučajeva koronavirusa, a u tom periodu nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa kovid infekcijom.

IJZ: U prethodna tri dana registrovano 129 novih slučajeva infekcije,  tri iz Budve | Radio Televizija Budva

Iz Instituta za javno zdravlje saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom petka, subote i nedjelje završile analizu i dostavile rezultate za 1.616 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 50, Nikšića 30, Bara 11, Danilovgrada i Kotora po osam, Herceg Novog pet, Budve i Tivta po tri i iz Berana i Pljevalja po dva.

U Andrijevici, Mojkovcu, Plavu, Plužinama, Tuzima, Ulcinju i na Cetinju registrovan je po jedan slučaj koronavirusa.

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za prethodna tri dana iznosio je 7,98 odsto.

“Tokom prethodna tri dana IJZ-u nije prijavljen nijedan smrtni slučaj povezan sa kovid infekcijom”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.791.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak 77 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 417.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 285.160.

U Podgorici su aktivna 184 slučaja koronavirusa, Nikšiću 82, Budvi 21, Baru 19, Herceg Novom 13, Danilovgradu i Tivtu po 12, Kotoru i Pljevljima po 11, na Cetinju deset, a u Bijelom Polju, Ulcinju i na Žabljaku po sedam.

U Beranama je aktivno šest slučajeva koronavirusa, Plužinama pet, Andrijevici tri, Kolašinu dva i u Mojkovcu, Plavu, Rožajama, Šavniku i Tuzima po jedan.

U Gusinju i Petnjici nema aktivnih slučajeva koronavirusa.