19-11-2023

IN MEMORIAM - Goran Bulajić

Crnogorsko narodno pozorište se s dubokim žaljenjem oprašta od velikog prijatelja ivdugogodišnjeg kolege, cijenjenog crnogorskog dramaturga i pozorišnog rediteljavGorana Bulajića, koji je jutros preminuo i sahranjen u Nikšiću u krugu najuže porodice.

IN MEMORIAM - Goran Bulajić | Radio Televizija Budva

Goran Bulajić, dramaturg i pozorišni reditlj, tokom svoje bogate karijere režirao je viševod 60 komada u pozorištima širom Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije ivSrbije.

Osim predstava režirao je i brojne televizijske drame. Rukovodio je Dječijim pozorištem u Podgorici, Kotorskim festivalom za djecu, Dramskim studiom u Nikšiću,vDramskim programom Rado televizije Crne Gore. Do penzionisanja radio je kaovdramaturg u Crnogorskom narodnom pozorištu dajući nesumnjiv doprinos djelovanjuvCNP-a u kojem je režirao predstave: „Pisac porodične istorije“, "Zvijezda na čeluvnaroda“, „Krstitelj“, „Luda kuća“ i „Smrt i djevojka“, koje su imale značajnog uspjeha.

1.novembra ove godine, na Dan Crnogorskog narodnog pozorišta, stekao je status doživotnog člana nacionalnog teatra.

"Pamtićemo ga kao uzornog kolegu, velikog profesionalca i iznad svega velikog čovjeka koji je svojim djelovanjem ostavio dubok trag u pozorištu i crnogorskoj kulturi. Kolektiv CNP-a upućuje porodici izraze najdubljeg saučešća", navodi se u saopštenju.