21-08-2023

Incident između grupe mladića u Budvi nije imao veze sa premijerom

Iz Uprave policije oglasili su se zvaničnim saopštenjem, i u odnosu na ovaj događaj potvrdili da premijer Dritan Abazović nije napadnut prilikom boravka u jednom ugostiteljskom objektu u tom gradu.


Foto: gov.me

"On je bezbjedno, uz prisustvo pripadnika policije koji su angažovani na njegovom ličnom obezbjeđenju, napustio ovaj objekat iz razloga koji nisu vezani za događaj u kojem je došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane nekoliko lica u istom objektu, kada je intervenisalo obezbjeđenje lokala", navodi se u saopštenju.

Dodaju da je došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane nekoliko lica u odnosu na koji događaj su onda i policijski službenici preduzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti, ovim licima su izdali upozorenje, a onda i naređenje, o šta su se oni oglušili, te su policijski službenici u odnosu na tri lica upotrijebili sprej sa nadražujućim dejstvom.

"Nakon toga lica su dovedena u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Budva, od njih su prikupljena obavještenja na zapisnik i sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji se nakon uvida u spise predmeta izjasnio da u radnjama ovih lica nema elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti. Protiv njih će biti podnijeta prekršajna prijava zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru", zaključeno je u saopštenju.