13-03-2015

Incident u opštini Budva

Interventna jedinica budvanske policije privela je sugrađanina Gorana Slovinića zbog incidenta koji se dogodio u kabinetu gradonačelnika Budve Lazara Rađenovića.

Incident u opštini Budva | Radio Televizija Budva

Slovinić je prvo bio u sekretarijatu za urbanizam a nakon toga se uputio ka kabinetu gradonačelnika koji ga je primio i tada je došlo do žestoke svađe nakon čega je pozvana interventna jedinica.

Kako Vijesti saznaju umalo nije došlo i do fizičkog kontakta.

Slovinić je bio revoltiran namjerom Opštine da lideru budvanskog DPS-a Boru Lazoviću izda urbanističko-tehničke uslove za gradnju stambene zgrade na parceli tik pored njegove porodične kuće.

Slovinić je prethodnih dana upozoravao i išao u sekretarijat za prostorno planiranje navodeći im da Boru Lazoviću i njegovom bratu Jovu ne mogu dozvoliti izgradnju zgrade veću od devet etaža.

On je jutros pozvao "Vijesti" navodeći da će podići krivične prijave protiv svih koji budu dozvolili gradnju veću od devet spratova pozivajući se na presudu Upravnog suda.

Naime, Slovinići su pred sudom oborili građevinsku dozvolu koju je Ministarstvo održavog razvoja prije godinu izdalo Lazovićima da na istoj parceli grade kondo kompleks "Porto Budva" od dvije kule od 16 i 18 spratova.

On je rekao da je Upravni sud oborio dozvolu zbog veće spratnosti nego što je dozvoljena.

Lazović je početkom marta predao zahtjev za izdavanje urbanističko-tehničkih uslova za faznu izgradnju garaže, stambenih i hotelskih kapaciteta na parceli.

Slovinić je još prije sedam dana podnio zahtjev Komunalnoj policiji, jer su mu Lazovići prepriječili kolski put do njegove kuće u centru grada.

Kuća Slovinića se nalazi na šetalištu na oko 100 metara od Starog grada.