20-10-2019

Inspektori kaznili trgovce u Danilovgradu i Beranama

Tržišni inspektori koji su od ranijih jutarnjih sati na terenu kažu da se odredba o neradnoj nedjelji uglavnom poštuje, a utvrdili su samo dvije nepravilnosti zbog čega su kaznili dva trgovca u Danilovgradu i Beranama.

Inspektori kaznili trgovce u Danilovgradu i Beranama | Radio Televizija Budva

“Naš nalaz pokazuje i pored visokog stepena poštovanja zakona, da imamo pojedince koji su se usudili da ne ispoštuju ovaj uakon, pa smo na području Danilovgrada zatvorili jedan dragstor i jednu trgovinsku radnju u Beranama i izrečene su novčane kazne, za pravno lice ona iznosi 1.000 eura, i ona je izrečena prekršajnim nalagom, a za odgovorno lice 200 eura. Kada su u pitanju samostalne trgovinske radnje kazna je propisana u iznosu od 300 eura do 3.000 eura, a inspektor je izrekao kaznu od 300 eura na licu mjesta”, kazala je za TVCG Nada Đurđić, glavna tržišna inspektorka.

Iz Uprave za inspekcijske poslove pozivaju preduzeća da poštuju propisane obaveze.

Portparolka Volija Olivera Šuškavčević kazala je za TVCG da su zakon podržali od prvog dana, kako bi radnicima dao određeni benefit.

Iznenađeni su odlukom, kako je kazala, da nedjeljom rade kiosci.

“Treba povesti računa o tome kako će se razvijati dešavanja oko kioska i pumpi i da ne dođe do širenja i razvoja trgovine na tim mjestima”, kazala je ona.

Šuškavčević je rekla da je subota bila dan pojačane trgovine.

“Veliki broj potrošača je odlučio da se pripremi za neradnu nedjelju. Trebaće vrijeme da se naviknemo, ali ostaje da vidimo kako će se to primjenjivati tokom turističke sezona”, istakla je ona.