08-01-2022

Inspirisan ljubavlju prema crtanju, narodu i gradu, Budvanin „pustio” poruku u boci

Miloš Albijanić je mladi umjetnik iz Budve, a ono po čemu je poznat jesu njegove strip priče. On je došao na sjajnu ideju, a to je da svoju strip priču stavi u bocu i pusti u more.


Foto: Budva_art

Otkriće poruke u boci često je romantizovano u popularnoj kulturi i povezano je sa pošaljioce pisma i sa udaljenom lokacijom.

"Na ideju sam došao jednostavno moja umjetnička inspiracija i ljubav prema crtanju, narodu i gradu kojeg volim", kazao je Miloš za naš portal.

Bocu sa slikovnicom pronasla je naša sugrađanka kod luke



"U suštini poenta priče je da svi mladi autori koji crtaju ili strip autori širom regiona i svijeta "puste" svoje radove u boci i tako obraduju nekog drugog. Neko ko će to pronaći i čuvati. Radovi su u suštini potpisani i eventualno ko želi može samo da javi da je pronasao. Autori "ne smiju" da unaprijed kažu koji je rad i odakle će biti početna stanica jer ne bi bilo iznenadjenje. U najgorem slučaji što može da se desi jeste da ako rad završi na obali da čistači plaža pokupe i ne gledajući bace u smeće jer nekome bi mnogo značio. Isti dan moj rad koji sam proslijedio od bečićkog tunela pronadjen je kod luke", istakao je on.

Trend slanje poruka u boci doseže još iz 310 godine prije nove ere, i šta god bili zazlozi slanja poruka u boci, otkriće je uvijek zanimljivo i uzbudljivo, a svaka boca je dio neke priče

"Jedinu malu molbu koju bih dao jeste da kada neko pronadje rad a da u slučaju ne želi, proslijedi morskom putu", zaključio je Albijanić.

Miloš često i pored svog hobija - strip, bavi se i fotografijom i crta.



Ostale slike možete pogledati na Instagram profilu: @budva_art