07-09-2023

Institucije da djeluju efikasnije u ostvarivanju i zaštiti prava građana

U Crnoj Gori potrebno je efikasnije djelovanje državnih institucija u ostvarivanju i zaštiti prava i sloboda građana, ocijenjeno je na sastanku crnogorskog predsjednika Jakova Milatovića i ombudsmana Siniše Bjekovića.

Institucije da djeluju efikasnije u ostvarivanju i zaštiti prava građana | Radio Televizija Budva

Foto: Kabinet predsjednika CG

Milatović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, kazao da institucija Zaštitnika ima značajnu ulogu u demokratskom razvoju crnogorskog društva.

"Radićemo na intenziviranju saradnje, podršci osnaživanju institucije kroz stvaranje boljih uslova za rad i unapređenja zakonodavnog okvira”, rekao je Milatović.

Kako se navodi, Milatović i Bjeković su kazali da su spremni da se dodatno unaprijede odnosi dvije institucije, naročito u dijelu koji se odnosi na predstavke i pritužbe građana i građanki koje se svakodnevno dostavljaju predsjedniku.

„Ukazano je na potrebu efikasnijeg djelovanja državnih institucija, kada je u pitanju ostvarivanje i zaštita prava i sloboda crnogorskih građana i građanki“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je na sastanku razgovarano i o predstojećem jubileju 20 godina od postojanja institucije Zaštitnika i konferenciji “Ombudsmanske institucije u vremenu kriza” koja se organizuje krajem septembra tim povodom, a na kojoj će učestvovati i Milatović.