26-05-2021

Iskoristite blagodet morske vode

Morska voda je živa, energizovana voda i sadrži 104 elementa i minerala. Na osnovu istraživanja, dokazano je da ima najpribližniji sastav ljudskoj krvi.

Iskoristite blagodet morske vode | Radio Televizija Budva

Blagodeti morske vode su ogromne, podsjetićemo vas na one osnovne:

Prodire kroz pore na koži, ulazi u cirkulacioni sistem i balansira tjelesne funkcije.

Jod iz morske soli poboljšava imuni sistem i reguliše aktivnost štitne žlezde.

Kao prirodni antiseptik, morska voda povećava otpornost na infekcije i eliminiše patogene mikroorganizme.

Plivanje u morskoj vodi masira i opušta mišiće, smanjuje celulit.

Isparenja morske vode povoljno utiču na disajne puteve.

Povoljno utiče na krvne sudove, posebno na proširene vene.

Plivanje u morskoj vodi pojačava cirkulaciju i protok limfe, čime se podstiče detoksikacija.

Morska voda ne liječi samo fizičke tegobe, već povoljno utiče i na mnoge psihičke tegobe kao što su anksioznost, depresija i razdražljivost. Magnezijum, brom i litijum, kojima obiluje morska voda, uravnotežuju nivo melatonina i serotonina u mozgu, izazivajući osećaj mira i sreće.

Sve nabrojane benefite morske vode ne možemo da uvidimo odmah, oni dođu kao dugoročno ulaganje u zdravlje. Ali ono što odmah možemo da vidimo kao dar mora jeste ljepši izgled. Ništa kao morska voda ne može tako brzo da očisti lice od akni i mitisera, otkloni perut, popravi tonus kože i izbaci višak tečnosti iz organizma, što dovodi do smanjenja celulita.

Boravite u moru što je duže moguće. Svaki put kada uđete u vodu, ulazite u zonu velike elektromagnetne energije mora, što vam omogućava da napunite i izbalansirate svoj energetski sistem. Morska voda će obogatiti vaš organizam važnim oligoelementima i mineralima i tako ojačati vaš imuni sistem, što će vam u zimskim danima pomoći u borbi protiv infekcija.

Izvor: Bio Kvant