19-10-2020

Italija uvodi nove mjere protiv korone

Italija je zabilježila 11.705 slučajeva korona virusa u nedjelju i vlasti pripremaju nove mjere u borbi protiv drugog talasa kovid-19, prenosi Hina. Odobren je i novi stimulativni paket u budžetu za narednu godinu kako bi se podstakao ekonomski oporavak, saopšteno je iz Vlade te države.

Italija uvodi nove mjere protiv korone | Radio Televizija Budva

U subotu je Italija imala 10.925 novih zaraza.

Italija je jedna od najteže pogođenih evropskih zemalja u prvom talasu epidemije i ima drugi najveći broj smrtnih slučajeva u Evropi poslije Velike Britanije.

Od početka epidemije, u toj zemlji umrlo je 36.543 ljudi, zvanični su podaci.

Vladajuća koalicija, predvođena Pokretom pet zvijezda i strankom PD lijevog centra, saglasila se sa preliminarnom verzijom paketa podsticaja, rekao je izvoz iz Vlade, ostavljajući konačne detalje na čekanju, prenosi Capital.ba.

Među mjerama za podršku zdravstvenom i obrazovnom sistemu, Vlada će uspostaviti fond od četiri milijarde eura za nadoknadu kompanijama koje su najteže pogođene blokadama zbog pandemije koronavirusa.

Budžetom su, takođe, proširene šeme privremenog otpuštanja i predviđene su poreske olakšice za podršku zapošljavanju na siromašnom jugu zemlje.