10-03-2020

Italijanske sutkinje ipak sude u Petrovcu, "lavice" bez podrške u borbi za Tokio, Budućnost u praznoj "Morači"...

Ministar zdravlja Kenan Hrapović saopštio je danas da će se zbog prevencije od širenja koronavirusa domaći i međunarodni sportski događaji u Crnoj Gori održati bez prisustva publike.

Italijanske sutkinje ipak sude u Petrovcu,

Stadion Pod Goricom

- Donešena je i odluka o zabrani održavanja sportskih manifestacija sa prisustvom publike. Dakle, sportski događaji, nacionalni i međunarodni, održavaju se bez prisustva publike. Eventualni dolazak timova iz najpogođenijih područja se odlaže do daljnjeg - saopšteno je iz Vlade.

Kao najpogođenija područja naveli su Italiju, Španiju, Južnu Koreju, Iran, Kinu - pokrajinu Hubei.

Takođe, saopšteno je da je su zabranjena putovanja u pomenuta područja, te dolazak stranaca iz istih u Crnu Goru.

Italijanske sutkinje, delegirane da dijele pravdu na sjutrašnjoj utakmici ženskih seniorskih reprezentacija Crne Gore i Republike Irske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, po slijetanju u Crnu Goru zadržane su na Aerodromu Podgorica. Razmatrala se mogućnost da budu angažovane sudije iz neke od zemalja regiona, ali je Italijankama ipak dopušten boravak na našoj teritoriji i naći će se na centru terena u Petrovcu u 16 sati.

Utakmica u Petrovcu igraće se bez prisustva publike, kao i svi sjutrašnji mečevi 22. kola Druge lige.

- S obzirom na to da je odluka Vlade stupila na snagu momentalno, to znači da su prve utakmice koje će se igrati bez prisustva publike one koje su zakazane za srijedu, 11. mart - potvrdio je Areni Božidar Mićunović, predsjednik Komisije za takmičenje FSCG.

Pred praznim tribinama igraće se u nedjelju i košarkaški meč ABA lige između Budućnosti i FMP-a, a ako odluka ostane na snazi i utakmice plej-ofa regionalnog takmičenja u kojem će sigurno nastupati podgorički tim, a vrlo moguće i Mornar.

Doigravanje će početi 27. marta.

I kvalifikacioni turnir u Podgorici, na kome će se naše rukometašice boriti za plasman na Olimpijske igre, najvjerovatnije će biti odigran u praznoj ,,Morači“ od 20. do 22. marta u Podgorici. Sjutra u Bazelu biće odlučeno da li će se turnir uopšte i održati u tom terminu. Sastanku će prisustvovati predsjednik RSCG Petar Kapisoda.

Rivali ,,lavica“ su Norveška, Rumunija i Tajland, a dvije reprezentacije idu u Tokio.

Takođe, selekcija Pera Johansona 28. marta dočekaće Mađarsku u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Kapije će gotovo sigurno biti zatvorene i za utakmicu Svjetske lige u vaterpolu, takođe u Podgorici, između Crne Gore i Hrvatske, 17. marta.

,,Ajkule“ bi od 22. do 29. marta trebalo da učestvuju u kvalifikacijama za Olimpijske igre, a odigravanje turnira u Roterdamu - kako je danas saopštila Međunarodna federacija za vodene sportove (FINA) - trenutno nije pod znakom pitanja.

Fudbalsku reprezentaciju čekaju dva prijateljska meča pod Goricom ovog mjeseca - sa Letonijom 26. i Luksemburgom 30. marta.

Početkom aprila na programu je četvrtfinalni duel Lige šampiona za rukometašice između Budućnosti i Esbjerga...

Izvor: Pobjeda