15-03-2015

Ivančević: Blokada puta minus za sezonu

Predsjednik Odbora za turizam Privredne komore Dragan Ivančević smatra da će blokada puta Cetinje-Budva negativno uticati na turističku sezonu. Na drugoj strani predsjednik skupštinskog Odbora za turizam Predrag Sekulić ne vjeruje da će biti većih negativnih posljedica na sezonu.

Ivančević: Blokada puta minus za sezonu | Radio Televizija Budva

Podsjetimo Ministarstvo održivog razvoja i turizma saopštilo je ranije da blokada puta Cetinje-Budva, zbog klizišta u mjestu Markovići, neće značajnije uticati na sezonu.

Predsjednik Odbora za turizam Privredne komore Dragan Ivančević napominje da se kompletan izletnički program odvija na toj relaciji.

"Sezona počinje onda kada dođu prvi gosti, a grupe su počele da dolaze, tako da možemo reći da je sezona počela. U godini kada počinjemo projekat autoputa imamo prekid komunikacije između glavnog turističkog i glavnog istorijskog centra i svako ko kaže da to neće nanijeti velike štete i onom malom dijelu kvaliteta koji je ostao nedirnut u turističkoj ponudi Crne Gore, taj nije ozbiljan i nije iz ovog filma" poručio je Ivančević u izjavi za Radio Antena M.

Predsjednik skupštinskog Odbora za turizam Predrag Sekulić ne vjeruje da će biti većih negativnih posljedica na sezonu.

"Vjerujem da će se klizište sanirati do početka sezone, a i ukoliko se ne sanira mislim da neće ostaviti trajnije posljedice po turističku sezonu. Imamo alternativni pravac preko Sozine koji nije nešto duži, a ne treba zaboraviti na put Risan–Grahovo-Žabljak i da brojni turisti iz regiona koriste taj putni pravac kako bi došli na crnogorsko primorje" ističe Sekulić.