24-06-2020

Ivanović: Očekujemo da država odlučno reaguje

Osuđujem nasilje u Budvi izazvano pokušajem odbrane funkcija smijenjene vlasti, u kojem je vršilac dužnosti predjednika Opštine Vladimir Bulatović napadnut, kazala je predsjednica Crnogorske Anđela Ivanović. Kako je dodala, koliku god dozu primitivizma, bezobraznosti i bezobzirnosti da su pokazalii, u Crnogorskoj su se nadali da postoji način da se dođe do mirnog rješenja i prevazilaska razlika.



"Međutim, kako smo i pretpostavili, ovakva grupa ljudi, sa ovakvim očekivanjima, nije mogla ni za vrijeme dok su vršili vlast da donese ništa dobro Budvi i Budvanima, pa je potpuno logično što nijesu mogli da pronađu nijedan drugi model komunikacije, osim kamenica, uvreda, gađanja različitim predmetima.", istakla je Ivanović.

Napominje da očekujemo da država odlučno reaguje prema takvima.

"Da reaguje hitno i da zaštiti sve građane Budve od bahatog ponašanja huligana i izgrednika. Da odgovori onima koji žele podijele na one koji su po njihovoj mjeri i na one koji nijesu, na one koji su po njihovim mjerilima pravi Budvani i na one koji to nijesu. Mi takve podjele ne prihvatamo. Htjeli vi to ili ne, mi ćemo ovdje živjeti, raditi i stvarati. I borićemo se da nam vi i vama slični ne određuju đe možemo, a đe ne možemo", navela je predsjednica Crnogorske.

Kako je podvukla, uvjeravaju njihove političke protivnike da će svaki član Crnogorske u svom političkom djelovanju biti zaštićen od primitivizma, uvreda, laži i podmetanja.

"I da će jedan od naših doprinosa politici u Budvi da riječ "pristojnost" bude ključna prilikom definisanja političke komunikacije i političkih procesa u našem gradu. I da znate, Bulatović će se oporaviti, a osoba koja ga je gađala će biti adekvatno kažnjena", zaključila je Ivanović.