04-09-2023

Ivanović zadovoljan učinkom Petrovca: Utakmica sa Arsenalom možda i najbolja do sada

Fudbaleri Petrovca nakon sedam odigranih kola domaćeg šampionata nalaze se na trećem mjestu na tabeli sa dva boda zaostatka u odnosu na lidera Budućnost. Trener nebesko-plavih Dušan Ivanović u razgovoru za Radio Budvu osvrnuo se na remi sa Arsenalom minulog vikenda u gostima, a saopštio je i očekivanja u nastavku prvenstva poslije reprezentativne pauze.


Foto: OFK Petrovac

Kako je Ivanović istakao, partija protiv Tivćana, koja je završena rezultatom 2:2, možda je bila najbolja utakmica njegovih izabranika ove sezone, iako su dva puta morali da se vraćaju iz rezultatskog minusa.

"Bez obzira što smo bili u minusu oba puta, jasno smo izašli sa stavom da želimo da pobijedimo. Stizali smo, nastavljali dalje i pokušavali. Imali smo stav za tri boda, prvi put je Petrovac negdje otišao kao favorit i to je jasno pokazao na terenu, bez obzira na rezultat", kazao je trener Petrovca.


Detalj sa meča Arsenal - Petrovac, Foto: OFK Petrovac

Sporan detalj susreta bio je penal za Arsenal pri rezultatu 1:1, koji su domaćini realizovali i stekli drugi put prednost u duelu. Trener Ivanović smatra da taj momenat nije uticao na igru Petrovčana.

"Nije uticao puno što se tiče igre. Dešavaju se te greške, vjerujem da sudija nije namjerno pogriješio. Pravo sudije je da svira kako on vidi i nema tu mnogo nekih zamjerki", dodao je on.

Slijedi reprezentativna pauza, a očekivanja u nastavku šampionata su velika.

"Zadovoljni smo dosadašnjim rezultatima, a očekivanja su najveća i pokušaćemo da pobijedimo Jedinstvo u sljedećem kolu. Međutim, pokazalo se da nije nikog lako pobijediti i osvojiti bodove u našoj ligi. Svakako, idemo na tri boda, pa ćemo da vidimo šta će utakmica da donese", istakao je Ivanović.


Slavlje Petrovčana u Tivtu, Foto: OFK Petrovac

Podsjetimo, na startu sezone Petrovac je upisao po tri pobjede i remija i jedan poraz, uz gol razliku +2. Nakon sedam kola najbolji strijelac ekipe je Nikola Zvrko sa tri pogotka.



M.S.