05-11-2014

Izabrana predsjednica Skupštine ULES CG

Skupština Unije lokalnih javnih emitera Crne Gore na sjednici u Podgorici, jednoglasno je za novu predsjednicu izabrala Draganu Zečević, direktoricu Radio Herceg Novog.

Izabrana predsjednica Skupštine ULES CG | Radio Televizija Budva

Dosadašnjem predsjedniku Predragu Nikoliću iz Kotora izražena je zahvalnost za uspješan rad u prethodnom periodu. Skupština je jednoglasno usvojila Izvještaj o radu sa finansijskim izvještajem za prošlu godinu i plan rada za naredni period, koji je podnio predsjednik Dragić Rabrenović. Ocjenjeno je da je Upravni odbor radio veoma kvalitetno, realizujući brojne projekte.

Delegati Skupštine su zaključili da država prije nego što je krenula u izmjenu i dopunu Zakona o radiodifuznim serviisima Crne Gore je trebala izmijeniti Zakon o elektronskim medijima, koji je krovni zakon u ovoj oblasti. Te izmjene, čulo se na skupu, treba da donesu stabilno i dugoročno finansiranje lokalnih javnih emitera, koji su se pokazali kao objektivni i profesionalni mediji u lokalnim zajednicama.Danas je najavljeno da će se Konferencija "Mediji i PR" koju organizuje ULES, održati u junu naredne godine u Bijelom Polju.