30-09-2023

Izabrano novo rukovodstvo FECC Crne Gore, Marija Pjerotić predsjednica u narednom četvorogodištu

Sjednica Skupštine Federacije karnevalskih gradova Crne Gore na kojoj je jednoglasno izabrano novo rukovodstvo, održana je u petak u Budvi. Za predsjednicu udruženja izabrana je Marija Pjerotić, organizatorka Međunarodnog karnevala u Budvi i predsjednica NVO Feštađuni Budva.


Foto: FECC Montenegro

Za potpredsjednike udruženja izabrani su Ivan Peulić, organizator Međunarodnog karnevala u Herceg-Novom i predsejdnik NVO Maškare Herceg Novi, i Vasilija Bajrović, organizator Međunarodnog karnevala u Kotoru i predsjednik NVO Fešta Kotor.

Za sekretara udruženja izabran je Goran Božović, direktor Centra za kulturu Tivat, menadžer Međunarodnog karnevala u Tivtu i predstavnik NVU Maškarada Tivat.

Za predsjednika skupštine udruženja izabran je Arton Đokaj, organizator Međunarodnog karnevala u Tuzima i predsjednik NVO Koret Tuzi, a za potpredsjednika skupštine Boško Grgurević iz karnevalske grupe Ćakulonija iz Kotora.

Sve funkcije su oročene na mandat od četiri godine.

"Novo rukovodstvo se obavezalo da će zajedničkim snagama sinhronizovano raditi na jačanju institucionalne podrške i konstantnom unaprjeđenju kvaliteta svih karnevala u Crnoj Gori u sklopu udruženja, kao i da će raditi na aktivnostima u pravcu jačanja nacionalne sekcije u međunarodnim okvirima Federacije evropskih karnevalskih gradova", saopšteno je iz FECC Montenegro.

Skupština je jednoglasno donijela odluku o predlaganju Gorana Božovića za člana Internacionalnog borda Federacije evropskih karnevalskih gradova, koji se bira na izbornoj konvenciji 2024. godine u Bugarskoj.