16-04-2020

Izašao novi singl grupe Mazzom u fugazzu

Nova muzička numera nedavno je pod nazivom "Opet" objavljena na YouTube kanalu budvanskog crossover sastava "Mazzom u fugazzu". Iako grupa nije zvanično na okupu, saznajemo da ideja o bendu još uvijek živi. To je, uostalom, pokazao i singl "Otac" koji je izašao krajem januara mjeseca.


Foto: fb/mazzomufugazzu

Kako za naš portal ističe frontmen Nemanja Đorđević Necke, pjesma "Opet" nastala je prije tri godine.

"Pjesma je nastala u tom periodu kreativnog zanosa kada smo kao bend svirali i komponovali, a sada je konačno gotova u produkcijskom smislu. Moram priznati da mi je i ova trenutna situacija išla na ruku da je konačno smiksam kako treba", kazao je on.

Prema njegovim riječima, preplitanje riječi "opet" i možda" je svojevrsna igra lajtmotiva.

"Oni se prepliću pojačavajući usud ponavljanja i nesigurnosti jedne ličnosti koja na kraju završava u slobodu koju donosi ludilo", dodao je Đorđević, pjevač i autor teksta.



Izvor: yt/mazzomufugazzu

Za muziku je bio zadužen gitarista Miroslav Karović, dionice na basu odsvirao je Petar Šuković, a na snimanju su učestovali još klavijaturista Nebojša Ćulafić i bubnjar Đorđije Pajović.

"Ova pjesma je, kao i većina drugih, nastala tako što bismo Nemanja i ja uklapali muziku sa njegovim tekstovima", rekao je gitarista Karović.

Singl "Opet" sniman je u studijima "Studio M" i "Radio Katakomba Budva Hud Mjuzik", a cijelim projektom su rukovodili Mihajlo Miha Radonjić i Nemanja Đorđević Necke.

U razgovoru sa frontmenom Đorđevićem saznajemo da je reunion moguć, ali ne u originalnom sastavu.

"Ne vjerujem da će se ista ekipa opet skupiti oko ove ideje ali ja svakako razmišljam o okupljanju muzičara oko projekta, pa makar snimali samo u studiju."

"Mazzom u fugazzu" bili su aktivni od 2015. do 2018. godine i svirali su prepoznatljivu fuziju fanka, roka i hip hopa. Jedno vrijeme slovili su za jedan od vrijednijih bendova u Crnoj Gori i album "Skriveni gradski fank" dugo je bio u najavi. Za sada se oglašavaju povremenim singlovima.

M.S.