02-07-2021

Izbjegnuta tragedija u Uglješićima, pijanom vozaču zatvor i novčana kazna

B.Z. iz Podgorice vozio sa 2,96 g/kg alkohola u organizmu, prešao u suprotnu traku i izazvao udes. Srećom tragedija je izbjegnuta.

Izbjegnuta tragedija u Uglješićima, pijanom vozaču zatvor i novčana kazna | Radio Televizija Budva

Sud za prekršaje u Budvi danas je okrivljenom B.Z. (1984) iz Podgorice u hitnom postupku izrekao kaznu zatvora u trajanju od 15 dana i jedinstvenu novčanu kaznu u iznosu od 400 eura.

Kako je navedeno u saopštenju za javnost okrivljeni je dana 01.07.2021.godine oko 21,10 časova u mjestu Uglješići u Budvi, na magistralnom putu Budva-Cetinje, u stanju alkoholisanosti u koncentraciji od 2,96 g/kg alkohola u organizmu izazvao saobraćajnu nezgodu na način što je izgubio kontrolu nad vozilom, prešao na suprotnu saobraćajnu traku i ostvario kontakt sa vozilom koje je naišlo iz suprotnog smjera.

Zbog nezgode je nastala materijalna šteta na vozilima, a okrivljeni nije razmijenio podatke o sebi i vozilu sa oštećenim licem, čime je postupio suprotno čl.170.st.1.tač.5. Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

Odlukom suda, okrivljenom je izrečena zabrana upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od 5 mjeseci, a izrečeno mu je ukupno 6 kaznenih bodova.