28-10-2016

Izbor za Miss Crne Gore sjutra u Budvi

Na zvaničnom izboru za Miss Crne Gore koji će se održati u subotu, 29. oktobra u hotelu Moskva u Budvi učestvovaće 12 djevojaka.

Izbor za Miss Crne Gore sjutra u Budvi | Radio Televizija Budva

1. Martina Božinović (17, Tivat)

Uči Pomorsku školu u Kotoru. Želi da postane glumica, jer je već amaterski glumila u nekoliko filmova, spotova i reklama. Moto: “U dobru je lako dobar biti, na muci se poznaju junaci!”, kako je govorio Njegoš. Njen uzor je proslavljeni borac za ljudska prava i prvi crni predsednik Južne Afrike – Nelson Mandela. Umio je da pomiri nemoguće daljine i razlike – kaže Martina.

2. Marija Magdalina Kolinović (17, Podgorica)

Učenica je Srednje ekonomske skole “Mirko Vešovic”. Radi uporedo dva posla da bi olakšala život sebi i svojoj majci. Želja joj da upiše Fakultet za državne i evropske studije. Uzor u životu joj je njen otac Ratomir koji je mnogo stvorio, sam, sve – ni iz čega! Njenoj znatiželji i težnji ka obrazovanju- nema kraja.

3. Ana Radovanović (15, Nikšić)

Učenica gimnazije “Stojan Cerović”. Želi da postane Victoria secret anđeo i zato joj je uzor supermodel iz Portugala – Sara Sampaio. Omilena knjiga – Dnevnik Ane Frank. Završila je nižu muzičku školu i svira klavir. Pjeva u hloru i pleše folklor kao moderni ples. Iako veoma mlada, radila je brojne revije.

4. Marijana Lalošević (20, Kotor)

Studira Menadžment u pomorstvu. Uzor u životu joj je njen otac koji je kao invalid sve uspio da postigne u životu. Želi da bude carinik ili špediter u pomorstvu. Omiljena knjiga – Ženski rodoslov, Ljiljane Habjanović Đurović. Voli muziku i putovanja. Završila je Muzičku školu, svirala je saksofon i gitaru uporedo i osvojila je specijlnu nagradu na takmičenju Zlatna lira. Misao Jovana Dučica vodi je kroz život: “Ko smisao života nije tražio taj nije ni živio”. Impresionira je ljepota i uspjeh Andriane Lime.

5. Anja Goranović (19, Nikšić)

Studentkinja je Ekonomskog fakulteta. Vodi je kroz život etika Marka Miljanova:“ Junaštvo je sačuvati sebe od drugoga, a čojstvo je čuvati drugoga od sebe”. U svijetu modelinga uzor joj je Alesandra Ambrosio. Želi da postane nezavisna i uspješna poslovna žena. Bavila se plesom i trenirala odbojku i tenis. Uvijek ponovo čita Dostojevskog, naročito knjigu Braća Karamazovi.

6. Stela Burzanović (23, Podgorica)

Uvijek najbolji đak i nosilac Luče. Uskoro magistar Poslovne psihologije i menadžmenta. Omiljena knjiga: ”Kako izliječiti svoj život” Lujze Hej. “Ne treba samo ići, već razvijati se kroz život“ - moto je ove uspješne djevojke. Njen uzor u životu je prvi umjetnički fotograf Crne Gore i žena neobične samostalnosti i snage na početku XXvijeka – Princeza Ksenija, ćerka kralja Nikole.

7. Tijana Ćetković (17, Kotor)

Učenica je Srednje ekonomske škole. Odličan je đak i nosilac diplome Luča. Želja joj je da upiše dizajn ili arhitekturu. Omiljena knjiga joj je “Kad je Niče plakao” koju je napisao psihoanalitičar Irvin Jalom. Svjesna je da nikada ne znaš za šta si sposoban u životu – dok to ne probaš! U slobodno vrijeme svira gitaru, a hobi joj je skijanje na vodi.

8. Tamara Miljević (18, Tivat)

Uzor joj je njena baka Ranka, koja je Tamaru učila da su njeni preci zajedno sa Arsenijem Čarnojevicem u XVII vijeku izbjegli iz Crne Gore u Pakrac. Učenica je Srednje ekonomske škole u Kotoru i želi da postane uspješna poslovna žena. “Čovjek koji nema unutrašnji život, žrtva je svoje okoline.”, kaže Tamara.

9. Adela Zoranić (20, Bar)

Studentkinja je Lučkog menadžmenta. Bavila se modelingom u Italiji i radila za brojne velike kreatore, prije svega Roberta Kavalija. Omiljena knjiga joj je “Izgubljena umjetnost razmišljanja” Nila Nidlija, jer svaki čovjek je TAJNA, – naglašava Adela. Njen životni moto je – Optimizam, to je magnet za uspjeh.

10. Mina Bucin (16, Kotor)

Učenica je Kotorske gimnazije. Željela bi da upiše Fakultet za dizajn enterijera. U međuvremenu se bavi manekenstvom i na to gleda kao na hobi. Omiljeni film joj je “Čuda iz raja”, reditelja Karla Siliota. Mina je u tenisu bila druga u Crnoj Gori – na Državnom takmičenju. Njen uzor je indijski advokat i državnik, čovjek koji je mirnim putem sproveo revolucionarne poteze, oslobodio Indiju britanskog kolonijalizma i afirmisao posebnu filozofiju uzdržavanja – Mahatma Gandi, po mnogim anketama najvrednija ličnost XX vijeka.

11. Tamara Simanic (22, Nikšić)

Studentkinja je Ekonomskog fakulteta. Trenutno je instruktor modernog plesa i mažoret sporta. Želja joj je da postane profesor ili da se bavi menadžmentom. Uzor joj je engleski milijarder Ričard Brenson, zato što je uspio da postane genijalan preduzetnik i investitor u krajnje ograničenim uslovima. Njen moto je: “Razvoj vrlina u sebi i u drugima je put ka sreći”, kako bi rekla Vesna Jugović. Zajedno sa svojom sestrom je bila više puta državni prvak u kategoriji Dance Show.

12. Tea Babic (19, Podgorica)

Studentkinja Pravnog fakulteta. Želi da postane advokat. Hobi joj je modeling. Radila je u Milanu mnoge revije. Ima izuzetan talenat za modni dizajn. Uzor joj je njena porodica koja ju je usmjeravala ka otkrivanju njenih talenata, ostavljaljajući joj slobodu da sama odlučuje. Prava svrha života je posvetiti se nečemu što će nas nadživjeti! – tvrdi Tea. Njen uzor u životu je Eleonora Ruzvelt, žena američkog predsednika Franklina Ruzvelta, ali i veliki humanista. Ostavila je neizbrisiv trag na polju diplomatije, ljudskih prava i emancipacije žena.