22-08-2016

Izložba crnogorskog slikara Admira Bambura

U ponedjeljak, 22. avgusta, u postfestivalskom dijelu programa u crkvi Santa Marija, sa početkom u 21h, biće otvorena izložba crnogorskog slikara Admira Bambura pod nazivom „Ja-Ti“.

Izložba crnogorskog slikara Admira Bambura | Radio Televizija Budva

Izložba „Ja-Ti“ zamišljena je kao multimedijalni projekat koji se sastoji od dvadeset i jedne slike i sedam umjetničkih objekata. Motiv izložbe, koji je čitljiv na prvo gledanje, ljudska je figura i odnosi: muškarac-žena, svijetlo-tama, bijela-crna, pozitivno-negativno itd. Kroz ovu simboliku umjetnik istražuje univerzalnu temu polarnosti i polariteta.

Admir Bambur rodjen 1976. godine u Pljevljima. Diplomirao je 2000. godine a magistrirao 2004. na Fakultetu likovnih umjetnosti Cetinje, odsjek Grafika. Od 2001 do 2010. radio je kao stručni saradnik na predmetu Grafika, FLU Cetinje. Zaposlen je u svojstvu predavača u Likovnom centru Crne Gore u Podgorici. Član je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore od 2002. godine. Studijski boravio u Velikoj Britaniji, Kubi, Holandiji, Njemačkoj, Francuskoj...

Izlagao je na više kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu, a imao je i brojne samostalne izložbe. Dobitnik je brojnih nagrada.