25-07-2022

Izložba Darka Mandića večeras u Tivtu

Izložba akademskog slikara Darka Mandića “De rerum natura – Priroda stvari” biće otvorena u Muzeju i galeriji Tivat večeras u 20 sati.Darko Mandić je rođen 1965. u Sremskoj Mitrovici. Diplomirao je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju – odsjek slikarstvo, u klasi profesora Smaila Karaila. Živi i stvara u Budvi, zaposlen kao dizajner u JU Muzeji i galerije Budve. Član je Udruženja likovnih umjetnika Budve.

Svoje radove ovaj umjetnik je samostalno i grupno izlagao na više izložbi u zemlji i inostranstvu od kojih se izdvajaju:

2019. - „Mediteran u djelima crnogorskih slikara II” u izboru prof. dr Aleksandra Čilikova u okviru likovnog programa Festivala Grad teatar Budva

2020. - Kolektivna izložba likovnih umjetnika u okviru kulturne manifstacije “Vez”, održane u više gradova, (Podgorica,Budva,Bar,Berane,Bijelo Polje).

2021. - Izložba u Galleria d Arte, Trieste Rettori Tribbio
Izložbu koja će biti postavljena u galerijskom prostoru na prvom spratu svečano će otvoriti direktorica mr Jelena Bošković dok će posjetioce muzički pozdraviti duo flauta, Dunja Nikolić i Bruna Matijević.


(Radio Tivat)