19-11-2014

Izložba kotorskih umjetnika

Tradicionalna izložba Kotorski likovni umjetnici 2014. biće održana u srijedu 19. novembra sa početkom u 18 sati u Gradskoj galeriji Kotor.

Izložba kotorskih umjetnika | Radio Televizija Budva

„Svake godine Gradska galerija Kotor daje doprinos obilježavanju Dana Opštine organizovanjem izložbe Kotorski likovni umjetnici koja predstavlja pregled likovnog stvaralaštva u Kotoru u toku godine koja je na izmaku“, navodi se u saopštenju Gradske galerije.

Stručni žiri u sastavu: Mirna Petrušić, akademska grafičarka (član), Ivana Lazarević, akademska slikarka(član) i Tatjana Kriještorac, istoričarka umjetnosti (predsjednik) je na svojoj sjednici održanoj 12. novembra 2014. godine napravio je odabir radova za ovu izložbu i dodijelio nagradu za najbolji umjetnički rad nastao u Kotoru 2014. godine.

Ovogodišnji laureat je Zoran Petrušić, akademski slikar iz Risna.

Na izložbi Kotorski likovni umjetnici zainteresovana publika će moći da vidi radove: Daliborke Kordić, Zorana Petrušića, Milenka Premovića, Dubravke Milivojević, Mileta Albijanića, Vojislava Voja Kilibarde, Danijele Lazović, Marice Kuznjecov Boljević, Đorđija Bata Boljevića i Ane Zarubice.