29-05-2023

Izložba najboljih likovnih radova povodom Svjetskog dana bez duvanskog dima

Crnogorsko društvo za borbu protiv raka u saradnji sa "Dječjim savezom Podgorica" priredilo je povodom Svjetskog dana bez duvanskog dima izložbu najboljih likovnih radova sa 22. nagradnog Konkursa za likovne i literarne radove organizovanog za učenike od četvrtog do devetog razreda osnovnih škola sa teritorije Crne Gore.

Izložba najboljih likovnih radova povodom Svjetskog dana bez duvanskog dima | Radio Televizija Budva

Foto: CDPR

Izložbu je u Holu KIC-a „Budo Tomović” u Podgorici otvorila i uručila nagrade najboljima mr Marija Kapisoda, profesorka na Likovnoj akademiji na Cetinju: za prva mjesta u obje konkurencije sedmodnevni boravak na Veruši, za druga, treća mjesta i pohvale za nagrađene učenike/ce i škole monografije u izdanju CANU i Agencije za zaštitu životne sredine, kao i muzički CD-i sa Festivala Naša radost.

Tema tradicionalnog konkursa za likovne i literarne radove je bila jedinstvena „Život čini zdrava hrana bez duvana”, a povod raspisivanja Konkursa je obilježavanje Svjetskog dana bez duvanskog dima, koji se ove godine proslavlja na temu: „Hrana nam treba, a ne duvan” („We need food, not tobacco”) koju je odredila Svjetska zdravstvena organizacija u januaru i aktuelna je tokom cijele godine, saopšteno je iz Crnogorskog društva za borbu protiv raka.