26-10-2021

Izložba radova dječjeg studija "Otvorenog srca", u toku prijave za drugu fazu radionicu

U subotu, 30. oktobra u 18 h u zgradi Dukley Residences u Budvi (Mediteranska 1, I sprat) otvara se izložba dječjih radova, kreiranih u okviru društveno odgovornog projekta "Open HeArt Studio" koji je kompleks "Dukley Gardens" započeo u maju ove godine.

Izložba radova dječjeg studija

Riječ je o projektu koji podrazumijeva besplatne umjetničke radionice za djecu iz Budve uzrasta od 7 do 18 godina, koji je osmišljen tako da mladi polaznici primjenom različitih umjetničkih tehnika na kreativan i interaktivan način uče o istoriji umjetnosti i razvijaju svoje kreativne vještine.



Vođeni slikarkom Jelenom Papović i vajarkom Julijom Malinovskajom, djeca su korišćenjem različitih tehnika kreirala i rekreirala brojne umjetnine, počev od pećinskih crteža iz perioda praistorije, preko klinastog pisma koje su sami osmišljavali, do grčkih i rimskih stubova i vaza, i maketa Partenona i Koloseuma.



Izložbom radova obilježava se kraj prve faze projekta i najavljuje sledeća etapa u kojoj će djeca učiti o razvoju umjetnosti od antike do modernog doba i to primjenom slikarskih i vajarskih tehnika.



Prijave za učešće u drugoj fazi radionice traju od 25 do 31. oktobra, a vršiće se popunjavanjem online forme za prijavu na sajtu ili slanjem popunjenog prijavnog formulara na email adresu welcome@dukley.com. Početak radionice predviđen je za 6. novembar.



Radionice će se organizovati u skladu sa epidemiološkim mjerama i preporukama Ministarstva zdravlja Crne Gore, saopštili su organizatori.