13-05-2023

Izložba umjetnice Hane Vulin otvorena u Spomen-domu „Stefan Mitrov Ljubiša”

JU Muzeji i galerije Budve u saradnji sa Opštinom Budva i JP „Morsko dobroˮ u četvrtak, 11. maja u 20 časova u Spomen-domu „Stefan Mitrov Ljubiša” organizovala je izložbu „Eva: Od prvog danaˮ umjetnice Hane Vulin.


Foto: JU Muzeji i galerije Budve

Kustoskinje izložbe su Vasilisa Gagović, istoričarka umjetnosti i Danka Mitrović, diplomirana vajarka, koja je pozdravila sve prisutne i poželjela im dobrodošlicu. Predrag Zenović, predsjednik Savjeta za kulturu Opštine Budva je zvanično otvorio izložbu.

Dio govora Predraga Zenovića, predsjednika Savjeta za kulturu Opštine Budva:

„...Posebno sam srećan sto se nalazim ovdje kako bismo zajedno svjedočili trenutku koji je izazov i podsticaj samom stvaraocu i njegovom stvaralačkom biću. Oslikano djelo Hane Vulin prenosi duboke emocije, prikazuje slojevitost ljudskog iskustva i specifičnom tehnikom otkriva nove dimenzije estetskog. Ova izložba je rezultat napornog rada, posvećenosti i jedne specifične strasti umjetnice prema slikarstvu. Platna koja se ukazuju plod su njenih istraživanja, eksperimentisanja i stvaralačke energije kojoj akademski slikari često mogu da zavide. Mlada umjetnica je hrabra i autentična u svom izražavanju u svakom kutku platna pozivajući da zaronimo u njen svijet boja, linija i oblika ukazujući na široku paletu mogućih interpretativnih matrica…”


Foto: JU Muzeji i galerije Budve

U svom obraćanju, umjetnica Hana Vulin se zahvalila svima prisutnima ali i svima koji su joj pomogli u realizaciji ove izložbe.

Izložba će biti otvorena do 23. maja 2023. godine.