07-06-2015

Jamiroquai ponovo u Budvi

Jedan od najpopularnijih muzičara na planeti, predvodnik legendarnog sastava Jamiroquai, Džejson Luis Čitam poznatiji kao Džej Kej, sljedeće nedjelje doputovaće u Crnu Goru, saznaju “Vijesti”.

Jamiroquai ponovo u Budvi | Radio Televizija Budva

Slavni pjevač na crnogorskoj obali provešće odmor na koji se odlučio kako bi napravio kraći predah u pripremi novog materijala.

"Oduševljen prošlogodišnjim nastupom na Sea Dance festivalu, fanovima koji su ga sjajno dočekali, kao i predivnim zidinama Starog grada, Džej Kej je izrazio želju da se bolje upozna sa ljepotama crnogorskog primorja, kao i da obiđe neka od interesantnih mjesta, koje nije imao vremena da vidi tokom prošle posjete", navodi izvor "Vijesti".

Džej Kej će boraviti u Budvi, a biće smješten u jednom od luksuznih apartmana kompleksa Dukley Gardens.

Jamiroquai je bio glavna zvijezda premijernog izdanja Sea Dance, na čijoj je glavnoj bini priredio spektakularni nastup pred oko 22.000 fanova.

Za razliku od većine kolega koji dođu uoči nastupa i odu odmah nakon njega, Džej Kej je prošle godine proveo nekoliko dana u Budvi.

Bio je i domaćin humanitarne žurke Sea Dancea koja je održana na plaži kompleksa Dukley Gardens.

Iako je protokolom bilo predviđeno da se muzičar nakratko pojavi na bini, on je sišao u publiku, slikao se i pričao sa obožavateljima, te u znojem natopljenoj trenerci plesao s njima više od sat vremena.

Tokom ove žurke prikupljeno je, prema saopštenju organizatora, više od 100.000 eura pomoći ugroženima od katastrofalnih poplava u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Jamiroquai trenutno radi na osmom studijskom albumu, nasljedniku izdanja “Rock Dust Light Star” iz 2010, čije se objavljivanje očekuje ove godine.