22-11-2023

Javna diskusija o lokalnoj kulturnoj sceni održana u Akademiji znanja

Javna diskusija simboličnog naziva „Hajde da ne razgovaramo o kulturi (i mladima)!” održana je u ponedjeljak u amfiteatru Akademije znanja u organizaciji NVO Agora, kao dio projekta „Urbanizacija BD” koji je podržala Opština Budva.


Printscreen: YouTube/RTV Budva

Novak Govedarica je u ime organizatora napomenuo da su bili pozvani i dobrodošli svi zainteresovani građani, ali i umjetnici, kulturni djelatnici i predstavnici kulturnih institucija i nevladinih organizacija koje se direktno ili indirektno bave kulturom.

"Koliko je meni poznato, a to ćemo pokušati takođe da razjasnimo, i unutar same kulturne scene postoje dvije ili više verzija šta se zapravo dogodilo i zašto Budva nije postala Evropska prijestonica kulture. U tome ćete nam, nadam se, pomoći i vi koji ste prisutni", naveo je Govedarica.

Dvočasovna tribina organizovana je uoči donošenja Programa razvoja kulture Opštine Budva i Lokalnog akcionog plana za mlade, a neke od tema rasprave u kojoj su svi posjetioci aktivno učestvovali bile su nedostatak adekvatnog prostora za scenske umjetnosti, ne samo za Grad teatar, kao i nepostojanje preciznog plana manifestacija i festivala.

Izvor: Polis