14-12-2019

Javni poziv TOB-a za izbor i otkup izvornih budvanskih suvenira

U želji da što bolje i kvalitetnije promoviše Budvu, kao prestižnu turističku destinaciju, Turistička organizacija opštine Budva u skladu sa Planom rada i Finansijskim planom za 2019. godinu uputila je Javni poziv za izbor i otkup izvornih budvanskih suvenira.

Javni poziv TOB-a za izbor i otkup izvornih budvanskih suvenira | Radio Televizija Budva

"Suveniri treba da odražavaju autentične kulturne, istorijske, prirodne i turističke karakteristike grada i okoline, da budu većinom ručno rađeni, napravljeni od materijala karakterističnih za naše podneblje, unikatni, prilagođeni lakom transportu, adekvatno upakovani, prihvatljive cijene, treba da omogućava implementaciju logotipa/znaka Opštine Budva i Turističke organizacije opštine Budva", saopšteno je iz TOB-a.

Suveniri koji su predment Javnog poziva svrstani su u sledeće kategorije:

1. Tradicionalni suveniri - ukrasni i upotrebni predmeti,
ručno rađeni suveniri koji moraju sadržavati prepoznatljive elemente lokalne sredine sačinjeni od tradicionalnih materijala (npr. vrećice od lavande i sl.)

2. Savremeni suveniri – ukrasni i upotrebni predmeti,
majice, kačketi, privesci, torbe, magneti, podmetači, bedževi, čaše, flaše i slično.

3. Umjetnički suveniri – ukrasni i upotrebni predmeti,
umjetničke slike malih formata, replike znamenitih građevina i ličnosti, nakita iz postavke Muzeja grada Budve, umjetnički predmeti, nakit, oslikane marame, ešarpe i slično.

4. Prehrambeni suveniri – jestivi i dekorativni,
sušeno voće, đemovi, med, maslinovo ulje, rakije, likeri i slično.

Pravo podnošenja prijava imaju sva pravna i fizička lica, umjetnici, koji imaju prebivalište, odnosno sjedište na području opštine Budva i koji svoju djelatnost obavljaju na području opštine Budva.

Za izbor i otkup budvanskih suvenira, Finansijskim planom Turističke organizacije opštine Budva za 2019. godinu je opredjeljeno ukupno 15.000,00 €.

Rok za dostavljanje prijava je 30. decembar do 14 sati.

Više informacija o javnom pozivu, kao i tri obrasca koja se odnose na prijavu,a koje je potrebno ispuniti, možete pronaći na oficijelnom sajtu Turističke organizacije opštine Budva: www.budva.travel u kategoriji “TO Budva”, podkategoriji “dokumenti”.

https://www.budva.travel/documents/