16-04-2014

Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava do 28. aprila

Do 28. aprila trajaće Javni poziv za podnošenje dokumenata za dodjelu bespovratnih sredstava za projekte od važnosti za ruralni turizam na teritoriji opštine Budva, potsjetio je potpredsjednik Opštine, Ljubomir Filipović, ističući veliki značaj ovog projekta.

Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava do 28. aprila | Radio Televizija Budva

U skladu sa strateškim dokumentima i opredjeljenjima Opštine Budva, u sklopu aktivnosti koje za krajnji cilj imaju diverzifikaciju turističke ponude i produžetak turističke sezone, daje se podrška za razvoj djelatnosti koje su prepoznate kao bitne za razvoj ruralnog turizma na teritoriji opštine Budva za 2014. godinu.

Do sada se javio veliki broj sugrađana koji su zainteresovani za mogućnosti koje nudi ovaj Javni poziv.

Prihvatljive investicije za dodjelu bespravnih kredita Opštine se odnose na renoviranje ruiniranih kuća u seoskom području, opremanje ugostiteljskih objekata u ruralnom dijelu opštine, ali i na finansiranje kupovine opreme neophodne za proizvodnju autohtonih proizvoda koji bi se koristili u pružanju turističko ugostiteljskih usluga na seoskom području i za mnoge druge projekte vezane za turizam na seoskom području.

"Lokalna proizvodnja hrane je stvaranje uslova za kreiranje budvanskog brenda kada je hrana u pitanju, našeg maslinovog ulja, mlijeka, našeg zelja... Imamo mnogo toga čime možemo da se pohvalimo", kazao je Filipović.

Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava biće zatvoren 28. aprila, nakon čega će u periodu od sedam dana komisija odlučivati o prispjelim projektima kako bi sredstva bila rapoređena do početka turističke sezone.

Maksimalno učešće budžetskih sredstava za fizička i pravna lica iznosi 40% vrijednosti investicije, a maksimalna vrijednost bespovratne podrške koju daje Opština Budva može iznositi do 20 hiljada eura.

Sve informacije mogu se dobiti na sajtu Opštine i u kancelariji Odsjeka za poljoprivredu Sekretarijata za privredu i finansije.